Στην ήπια διορθωτική τροχιά παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να παρατηρούνται υπερβολές στο στρατόπεδο των πωλητών, ενώ δοκιμάζεται η κοντινή στήριξη των 1.390 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 1.391,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.386,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,08% στις 1.216,90 μονάδες.

Τεχνικές δοκιμασίες

Αν και φλέρταρε με το πάνω μέρος του καναλιού και στόχου του καθόλη την προηγούμενη εβδομάδα, το ΧΑ έδειξε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο να δώσει μια δυνατή συνεδρίαση για συνέχιση προς τις 1.425 ή 1.487 μονάδες άμεσα. Έτσι, σύμφωνα με την Fast Finance, οι 1.387 μονάδες είναι κοντινή στήριξη, η διάσπαση της οποίας θα φέρει την αγορά προς τα επίπεδα των 1.362 ή 1.350 μονάδων, ήτοι στο κάτω μέρος του καναλιού.

Είναι λογικό η αγορά να εμφανίζει στα επίπεδα κάποια νευρικότητα μιας και δοκιμάζονται επίπεδα που είχε να δει προ πολλών ετών. Είναι λίγο έως πολύ δεδομένο να καταληφθεί, σύμφωνα με την Fast Finance, παρόλα αυτά η αγορά έχει ανάγκη από ανάσες και διορθώσεις. Πλέον και ο εβδομαδιαίος RSI, πάνω από το επίπεδο του 70, συνιστά προσοχή, αν και η εν εξελίξει διορθωτική κίνηση δεν μπορεί να μεταφρασθεί αρνητικά. Τουναντίον, κάθε τέτοια συνθήκη, οδηγεί υπό προϋποθέσεις σε ανατροφοδότηση της ανοδικότητας.

Στον FTSE 25 τώρα, οι 3.436 μονάδες προβλημάτισαν την αγορά, με τον δείκτη να δοκιμάζει σήμερα τις 3.385 μονάδες, όπου είναι η κοντινή του στήριξη. Η απώλεια της στήριξης θα φέρει τις 3.360 μονάδες, επίπεδο που συντηρεί και την ανοδικότητα του τελευταίο διαστήματος. Στον τραπεζικό, οι 1.209 μονάδες σε κλείσιμο μέρας είναι η κοντινή στήριξη, με τις 1.160 η κύρια, σε περίπτωση κατοχύρωσης της πρώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΤΕ και Jumbo έχουν πάρει τα ηνία της διόρθωσης με απώλειες 1,13% και 1% αντίστοιχα, με τις Μυτιληναίο, Cenergy, Motor Oil, Titan, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Εθνική, Alpha Bank, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas να κινούνται ήπια πτωτικά.

Από την άλλη, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 3,32%, με την Quest και την Aegean να είναι στο +1,49% και +1,13% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Coca Cola και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών