Σε υψηλά 34 ετών έφτασε σήμερα ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, διασχίζοντας για λίγο το όριο των 38.000 μονάδων, για πρώτη φορά από τότε που έσκασε η φούσκα περιουσιακών στοιχείων το 1990.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διατηρήσει την πορεία του πάνω από τις 38.000 μονάδες, πέφτοντας λίγα λεπτά πριν κλείσει στις 37.963,97 μονάδες. Ο Topix κέρδισε 2,12% στις 2.612,03, επίσης σε υψηλό 34 ετών.

Άλλες αγορές της Ασίας κινήθηκαν θετικά, μετά από τις αργίες για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,12% καθώς επέστρεψε στις συναλλαγές και έκλεισε στις 2.649,64 μονάδες, με τον μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq να σημειώνει άνοδο 2,25% για να τερματίσει στις 845,15 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,15% στις 7.603,6 μονάδες, σηματοδοτώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Οι αγορές στην Κίνα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα, λόγω των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους. Το Χονγκ Κονγκ είναι κλειστό και σήμερα, αλλά πρόκειται να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις την Τετάρτη.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας (PPI), ο οποίος μετρά το κόστος των αγαθών στην πύλη του εργοστασίου, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Αυτό σηματοδοτεί μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με την ετήσια μεταβολή που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο, ευθυγραμμιζόμενη με τις προβλέψεις της αγοράς. Επιπλέον, από μήνα σε μήνα, το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές