Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και κρίνουν εν πολλοίς τη νομισματικής πολιτική της μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,15%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.564 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,40% στις 16.969 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,21% στις 7.673 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα σήμερα θα στραφούν στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Federal Reserve κατά την εξέταση της τροχιάς των επιτοκίων. Ο βασικός πληθωρισμός αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,9% ετησίως, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους τώρα, η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε στο 6,2% ετησίως το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 3,8%.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους θα αυξάνονταν κατά 6% σε ετήσια βάση, αλλά το ποσοστό του 6,2% εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια επιβράδυνση από το 6,7% που καταγράφηκε το τρίμηνο έως τον Νοέμβριο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά την αύξηση των μισθών και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για ενδείξεις στο μέτωπο των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές