Στην αύξηση (πρόσθετη) των ετήσιων κερδών της κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι στοχεύει η καναδική εταιρεία κυβερνοασφάλειας BlackBerry καθώς μειώνει τα έξοδα, συμπεριλαμβάνοντας και τη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Ο νέος στόχος της εταιρείας έρχεται να προστεθεί στο σχέδιο μείωσης του κόστους κατά 50 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση που ανακοίνωσε και στις περικοπές 200 θέσεων εργασίας κατά το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρει το Reuters.

Cisco: Ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μαζί με τη στροφή σε τομείς υψηλής ανάπτυξης

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει επίσης τις πλατφόρμες QNX και IVY που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές για την αυτοκινητοβιομηχανία, ακύρωσε τον Δεκέμβριο τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για την επιχείρησή της που έχει δραστηριότητα στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things (IoT), αλλά εξακολουθεί να αναμένει να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις IoT και κυβερνοασφάλειας σε πλήρως αυτόνομα τμήματα.

Οι ηγετικές ομάδες και για τα δύο τμήματα έχουν συσταθεί, ανέφερε η BlackBerry, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαία εξωτερική εταιρεία συμβούλων, ενώ ο διαχωρισμός των μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία μειώνει περαιτέρω το κόστος κατά το τρέχον τρίμηνο, με πρόσθετες απολύσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα προσφέρουν ετήσια εξοικονόμηση περίπου 27 εκατ. δολαρίων. Οπως αναφέρθηκε οι απολύσεις θα αφορούν και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Αύξηση πωλήσεων λόγω .. χακερς

Η εδρεύουσα στην πόλη Waterloo του Οντάριο, BlackBerry  ανακοίνωσε στο τέλος του έτους τριμηνιαία κέρδη – έκπληξη , για τους αναλυτές, καθώς διατηρήθηκε η «ανθεκτική» ζήτηση για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας εν μέσω αυξανόμενων διαδικτυακών απειλών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1 σεντ ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, έναντι ζημιών 5 σεντ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Ενώ οι δαπάνες πληροφορικής έχουν μειωθεί το τελευταίο έτος, οι δαπάνες που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια παρέμειναν σταθερές, καθώς οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν τα συστήματά τους έναντι των χάκερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση