Σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων θα προχωρήσει ο γίγαντας των δικτύων και του ίντερνετ, Cisco, καθώς επιδιώκει την αναδιάρθρωση της επιχείρησης και την επικέντρωσή της σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια απασχολούσε συνολικά 84.900 εργαζόμενους κατά το οικονομικό 2023, με βάση τα στοιχεία που έχει αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Cisco: Εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας αντί 28 δισ. δολαρίων

Όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες απολύσεις δεν υπάρχει ακόμα κατάληξη όσον αφορά στον ακριβή αριθμό των θέσεων εργασίας που θα περικοπούν, ούτε ποιοι τομείς θα επηρεαστούν, όπως αναφέρει μια πηγή στο Reuters.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, νεότερες πληροφορίες ίσως υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της στις 14 Φεβρουαρίου.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Cisco ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ανάλογης ανακοίνωσης, τη δρομολόγηση μιας αναδιάρθρωσης που επηρέασε περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της και οδήγησε σε καταβολή αποζημιώσεων και άλλων σχετικών χρεώσεων ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συντονισμός στις… απολύσεις

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Cisco «συντονίζεται» με άλλους κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου που προβαίνουν επίσης σε απολύσεις όπως η Νokia και η Ericsson που έκοψαν χιλιάδες θέσεις εργασίας πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Alphabet και η Microsoft, έχουν προβεί σε απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Cisco είχε μειώσει τις προβλέψεις εσόδων και κερδών για ολόκληρο το έτος στην προηγούμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων, κάτι που αντανακλά την επιβράδυνση της ζήτησης για εξοπλισμό δικτύωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας από το πρώτο τρίμηνο, «οι πελάτες επικεντρώνονται επί του παρόντος στην εγκατάσταση και την εφαρμογή προϊόντων στο περιβάλλον τους».

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και την επιβράδυνση της ζήτησης μετά την πανδημία, η οποία υπήρξε μια περίοδος που μεγάλης ώθησης της ζήτησης για προϊόντα software για τον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία