Ο Eugenio Meschini, ένας παθιασμένος πρώην παίκτης του ράγκμπι, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην Avramar, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο κος Meschini θα αντικαταστήσει τον Thor Talseth, ο οποίος θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Avramar: Ζημιές και υποχρεώσεις σχεδόν μισό δισ. ευρώ

Ο νέος CEO, με πλούσια εμπειρία στον τομέα των τροφίμων και των αγροτικών επιχειρήσεων, έχοντας θητεύσει πάνω από 22 χρόνια στην πολυεθνική Cargill, θα συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται από τους μετόχους και τους πιστωτές να επανέλθει η εταιρεία στον ενάρετο κύκλο.

Πιο πρόσφατα ο κος Meschini ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Amerra, όπου ήταν υπεύθυνος των επενδυτικών θέσεων του private equity της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό fund Amerra Capital, όπως και το κρατικό επενδυτικό fund Mubadala, είναι οι μέτοχοι της Avramar.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του επικεφαλής ετέθη ως προϋπόθεση από τις τράπεζες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το δάνειο – γέφυρα των 20 εκατ. ευρώ.

Αν και η νέα χρηματοδότηση είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις αυξημένες υποχρεώσεις της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών, οι πιστωτές ενδιαφέρονται πρωτίστως να αποκτήσουν ως ενέχυρο τις μετοχές του ομίλου προκειμένου να ανακτήσουν μέρος των 340 εκατ. ευρώ που έχουν δανείσει την Avramar.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η οριστικοποίηση της πολυσυζητημένης συμφωνίας χρηματοδότησης της Avramar αναμένεται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – μέσα στις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «το Διοικητικό Συμβούλιο της Αvramar θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Thor Talseth, ο οποίος οδήγησε την επιχείρησή μας δύσκολους καιρούς και κατάφερε να θεσπίσει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την εταιρεία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις