Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Παρασκευή, αλλά συνολικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κινείται πτωτικά καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες για άμεση μείωση επιτοκίων από την Fed στις ΗΠΑ, ενώ οι αγορές βρίσκονται σε σύγχυση και αναζητούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την επόμενη κίνηση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας.

Χρυσός: Κατρακύλησε κάτω από το φράγμα των 2.000 ευρώ – Χαμηλό δύο μηνών

Ο χρυσός σποτ κινήθηκε στα 2.005,39 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ έχει χάσει σχεδόν 1% σε εβδομαδιαία βάση μέχρι στιγμής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του κίτρινου πολύτιμου μετάλλου στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 2.017,20 δολάρια ανά ουγγιά.

«Η υποχώρηση των προσδοκιών για ελαφρά μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε υποχώρηση τις τιμές του χρυσού, και οι αγοραστές επιδιώκουν τώρα να υπερασπιστούν το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων. Όμως, δεδομένης της ανθεκτικότητας του αμερικανικού δολαρίου, οποιαδήποτε ανάκαμψη για το κίτρινο μέταλλο θεωρείται ότι μπορεί να είναι μη βιώσιμη βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της αγοράς IG, Yeap Jun Rong.

Χαμηλό δύο μηνών

Ο δείκτης δολαρίου σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός έπεσε σε χαμηλό δύο μηνών αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα, αλλά ανέκτησε ορισμένες από τις απώλειές του την Πέμπτη, αφού οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο.

Η αγορά αναμένει τώρα τον δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ και τα σχετικά σχόλια από στελέχη της Fed.

Ο πρόεδρος της Fed Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε την Πέμπτη ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να σταθμιστεί η προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα και οι traders βλέπουν την πρώτη μείωση πιο πιθανή τον Ιούνιο.

Η τιμή σποτ της πλατίνας υποχώρησε κατά 1,3% στα 886,20 δολάρια ανά ουγγιά, το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,7% στα 937,18 δολάρια, ενώ το ασήμι σημείωσε άνοδο κατά 0,4% στα 22,99 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities