Από τον περασμένο Απρίλιο, οι διευθύνοντες σύμβουλοι του συνόλου της ελβετικής ωρολογοποιίας συμφώνησαν ότι η αγορά «επιβραδύνεται». Αν και οι εξαγωγές ρολογιών αυξήθηκαν κατά 7,6% το 2023, το ποσοστό των πωλήσεων που τους αναλογεί μειώθηκε σε 3,6% το δεύτερο εξάμηνο του έτους από 11,8% το πρώτο εξάμηνο. Παρόλα αυτά, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές του κλάδου, ο Patek Philippe, αντιστρέφει τώρα την τάση αυξάνοντας τις τιμές.

Η εμβληματική ελβετική ωρολογοποιία αύξησε τις τιμές στις σειρές μοντέλων της παγκοσμίως την 1η Φεβρουαρίου, αναφέρει το Bloomberg. Η πληροφόρηση που παρέχεται στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο περίπου 7%. Το μοντέλο 5236 perpetual calendar έρχεται τώρα με μια αύξηση $10.000. Ενώ πουλιόταν προς £113.330  ($142.064), τώρα πωλείται για £121.100 ($152.803).

Οι ειδικοί λένε ότι οι αυξήσεις τιμών της Patek δείχνουν ότι πιστεύει ότι έχει ικανό κύρος και ισχύ τιμών για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος εισροών και ένα ισχυρό ελβετικό φράγκο χωρίς να βλάψει τη ζήτηση για τα ρολόγια της.

Βρέθηκε το χαμένο Patek Philippe 2499 του Τζον Λένον

Αυξήσεις και η Rolex

Η είδηση έπεται της αύξησης της τιμής που επέβαλε η Rolex το 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το Robb Report.

Τον περασμένο μήνα, η ωρολογοποιία αύξησε τις τιμές στην Βρετανία κατά μέσο όρο περίπου 4% στην αρχή του έτους, σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της Barclays.

Συγκριτικά, το Rolex Air King εκτινάχθηκε από £6.250 (περίπου $7.919) το 2023 σε £6.500 ($8.206) φέτος. Οι τιμές της Rolex στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ δεν αυξήθηκαν φέτος, αλλά το 2023, οι τιμές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,5%.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την έξοδο από την πανδημία, οι ελβετικές ωρολογοποιίες αύξησαν τις τιμές τους εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου έκρηξης.

Οι πλούσιοι καταναλωτές έχουν αποσυρθεί από τότε από την αγορά πολυτελών ρολογιών, κυρίως λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της γενικής επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών, ισχυρίζεται το Fortune.

Η μητρική εταιρεία Omega και Breguet, Swatch Group AP, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές του 2023 δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν την ισχύ του ελβετικού φράγκου. Με τις τελευταίες αυξήσεις της Patek να ισχύουν πλέον σε όλες τις σειρές μοντέλων και σε όλες τις περιοχές, μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η αλλαγή επηρεάζει τα αποτελέσματα στο τέλος του έτους.

Η ωρολογοποιία φέρεται να έχει διακόψει πολλά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Aquanaut Travel Time, ως αποτέλεσμα των αλλαγών της αυτόν τον μήνα. Όμως, στην περσινή έκθεση Watches & Wonders, αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες καινοτομίες. Επίσης, κυκλοφόρησε επτά νέα ρολόγια με εντυπωσιακά κοσμήματα το περασμένο φθινόπωρο. Και, ο πρόεδρος της Patek Philippe, Τιερί Στερν, υποσχέθηκε μια νέα συλλογή για το 2024, οπότε οι λάτρεις και συλλέκτες ρολογιών… παραμένουν συντονισμένοι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή