Να αντικαταστήσει ως την Δευτέρα τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλό της και να απαντήσει στους ισχυρισμούς της Hindenburg Research καλεί την Temenos AG η ακτιβιστική επενδυτική εταιρεία Petrus Advisers.

Ελβετία: Έκθεση της Hindenburg «σφυροκοπά» τις μετοχές Fintech με έδρα τη Γενεύη

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία έρευνας επενδύσεων με επίκεντρο το ακτιβιστικό short-selling κατηγορεί την Temenos για χειραγώγηση κερδών, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούσαν «ανοιχτό μυστικό» στην εταιρεία.

«Συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό με την Hindenburg ότι ο [προσωρινός διευθύνων σύμβουλος] Ανδρέας Ανδρεάδης πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψει την Temenos», ανέφεραν οι Klaus Umek και Till Hufnagel της Petrus σε επιστολή τους την Παρασκευή προς τον πρόεδρο της Temenos Thibault de Tersant.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Petrus με έδρα το Λονδίνο κατέχει λίγο περισσότερο από το 2% των μετοχών της ελβετικής εταιρείας παροχής τραπεζικής τεχνολογίας Temenos και ζητά την απομάκρυνση του Ανδρεάδη ήδη από το 2022.

«Βουτιά» της μετοχής

Οι μετοχές της ελβετικής εταιρείας σημείωσαν πτώση άνω του 30% από την Πέμπτη, οπότε και δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Hindenburg που κάνει λόγο για «σημαντικές λογιστικές παρατυπίες».

Η Temenos από την πλευρά της απάντησε ότι η έκθεση της Hindenburg «περιέχει πραγματικές ανακρίβειες και αναλυτικά σφάλματα, μαζί με ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς».

Η Petrus ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς του Hindenburg «βασίζονται σε λόγια που ακούγονται από πρώην δυσαρεστημένα στελέχη της Temenos». Παρόλα αυτά, η επενδυτική εταιρεία δήλωσε ότι ο Ανδρεάδης είχε δημιουργήσει μια κουλτούρα που «ευνοούσε τα βραχυπρόθεσμα κέρδη έναντι της μακροπρόθεσμης δημιουργίας αξίας», με κακώς εκτελεσμένες εξαγορές που διόγκωναν τα προβλήματα.

«Σφιχτή» διορία

Ως εκ τούτου, δίνει διορία ως τη Δευτέρα στην Temenos να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς της Hindenburg σχετικά με τα συμβόλαια πελατών, τις δαπάνες για έρευνα και άλλα συναφή ζητήματα.

Όπως σημειώνει το οικονομικό πρακτορείο, η Temenos βρίσκεται στο μέσον μιας μακράς αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου. Ο Ανδρεάδης έγινε προσωρινός CEO μετά την παραίτηση του Μαξ Τσουάρντ τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή