Μετά από κάποια σκαμπανεβάσματα στην κατάταξη πλούτου πέρυσι, ο Γκαουτάμ Αντάνι επέστρεψε στην πρωτοκαθεδρία ως το πλουσιότερο άτομο της Ασίας λίγες μέρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι δεν χρειάζονταν περαιτέρω έρευνες για τους λάβρους ισχυρισμούς της Hindenburg Research εναντίον του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων του μεγιστάνα.

Η καθαρή περιουσία του Αντάνι αυξήθηκε 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα στα 97,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακτώντας την πρώτη θέση στην Ασία από τον ινδό συμπατριώτη του Μουκές Αμπάνι, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries Ltd., υστερούσε ελάχιστα με καθαρή αξία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιστροφή του επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών τη δεκαετία του 1980, κλείνει μια γεμάτη γεγονότα χρονιά για τον ετερογενή όμιλο του Αντάνι.

Παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg για εταιρική απάτη, ο Όμιλος Adani έχασε περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία στη διάρκεια του 2023 και πέρασε μήνες προσπαθώντας να προσελκύσει επενδυτές, δανειστές, να αποπληρώσει χρέη και να αμβλήνει τις ρυθμιστικές ανησυχίες.

Καταλύτης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Οι μετοχές του Ομίλου Αντάνι κατέγραψαν ράλι αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας διέταξε αυτή την εβδομάδα τη ρυθμιστική αρχή των τοπικών αγορών να ολοκληρώσει την έρευνά της για τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων εντός τριών μηνών και είπε ότι δεν χρειάζονται άλλες έρευνες, κλείνοντας ουσιαστικά την περιπέτεια με τον short-seller.

Η δικαστική απόφαση τροφοδότησε ένα κέρδος 13,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Αντάνι – το μεγαλύτερο στον κόσμο φέτος – μετά την καταγραφή μιας από τις μεγαλύτερες απώλειες πλούτου στον κόσμο το 2023.

Ο Αντάνι, του οποίου ο όμιλος έχει δεσμεύσει μια επένδυση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία για την πράσινη μετάβαση στις επιχειρήσεις του, επιστρέφει επίσης στη γρήγορη διαφοροποίηση της αυτοκρατορίας του πέρα από τις εμπορικές ρίζες στον άνθρακα, σε κέντρα δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, αστική ανάπτυξη, αεροδρόμια και μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή