Επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση με την οποία εκφράζουν τις ανησυχίες τους , σχετικά με τον κίνδυνο ενίσχυσης της δεσπόζουσας θέσης της Telecom Italia (TIM), έστειλαν οι ανταγωνιστές της, ανέφερε σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Reuters.

EE: Σχέδια για συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες μελετά η Κομισιόν

Επίδικο -και εξέλιξη που ανησυχεί τους ανταγωνιστές- είναι η σχεδιαζόμενη απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου του πρώην τηλεφωνικού μονοπωλίου, γεγονός που όπως υποστηριζουν,  θα ενισχύσει τη δεσπόζουσα θέση της TIM στην αγορά σταθερής ευρυζωνικότητας, όπως προκύπτει από το έγγραφο.

Σε επιστολή με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου, αντίγραφο της οποίας είδε το Reuters, η Vodafone, η Fastweb , η Iliad, η Wind 3 και η Sky Italia της Comcast επέστησαν την προσοχή στους όρους μιας συμφωνίας που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της εναπομείνασας επιχείρησης υπηρεσιών της TIM και της νεοσύστατης εταιρείας δικτύου.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια «ισχυρή κάθετη αμοιβαία εξάρτηση», η οποία θα μπορούσε να βλάψει άλλους παίκτες που, όπως και ο κλάδος υπηρεσιών της TIM, πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν το δίκτυο για να «φτάσουν» στους τελικούς πελάτες τους.

Η TIM σχεδιάζει να ολοκληρώσει αργότερα εντός του έτους την πώληση, αξίας έως και 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της στο αμερικανικό fund KKR, με την επιφύλαξη της έγκρισης από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία πάντως εκτος απο οικονομικό έχει και πολιτικό αντίκτυπο στη γειτονική χώρα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της TIM Pietro Labriola δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι η συμφωνία θα συναντήσει «συγκεκριμένα» αντιμονοπωλιακά εμπόδια σε σχέση με την πρόσβαση των ανταγωνιστών στο δίκτυο που θα αποσχιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή