Η κυβέρνηση Μελόνι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στη μονάδα δικτύου της Telecom Italia προκειμένου να διατηρήσει την εποπτεία επί του περιουσιακού στοιχείου.

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά της η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, χωρίς να κατονομάζει την πηγή της πληροφορίας.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του ρεπορτάζ, το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας μπορεί να επιδιώξει την εξαγορά μεριδίου 20% στο δίκτυο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, που είναι στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο, για το οποίο γίνονται συζητήσεις με στόχο την πώλησή του.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το θέμα και η επένδυση είναι απλώς μια επιλογή, διατηρεί επιφυάξεις γράφει η Il Sole 24 Ore.

Ιταλία: Οι «τιτάνες» της οικονομίας περιμένουν τη μοίρα τους – Η Μελόνι αναδιαμορφώνει την ελίτ

Ο CEO της Telecom Italia, Πιέτρο Λαμπριόλα, επιδιώκει να πουλήσει το δίκτυο για να μειώσει το χρέος της εταιρείας το οποίο ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ, αλλά συνεχίζονται οι πολύμηνες συζητήσεις σχετικά με τη μορφή που θα έχει η συμφωνία.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η KKR έκανε μια μη δεσμευτική προσφορά για μερίδιο στο περιουσιακό στοιχείο και η Telecom Italia δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτή σε άλλες προσφορές.

Η ιταλική κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων τα οποία θεωρεί στρατηγικά, αλλά δεν έχει ακόμη διατυπώσει την τελική της άποψη για τη συμφωνία.

Η Telecom διεξάγει συζητήσεις εδώ και μήνες με την Cassa Depositi e Prestiti SpA – τον οικονομικό βραχίονα της ιταλικής κυβέρνησης – σχετικά με μια πώληση που θα μπορούσε τελικά να συνεπάγεται συγχώνευση του δικτύου με τη μικρότερη ανταγωνιστική Open Fiber SpA. Η Cassa Depositi κατέχει περίπου το 10% της Telecom Italia και ελέγχει τη Open Fiber.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.