Πιστό στο εύρος διακύμανσης των τελευταίων ημερών παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι στην παρούσα δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αναλώνοντας μέρος των δυνάμεων του στη συντήρηση των επιπέδων, στη σκιά και της σημερινής αμερικανικής αργίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 1.403,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.409,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,52% στις 1.219,65 μονάδες.

Χρειάζονται «ανάσες»

Όλα δείχνουν ότι η αγορά χρειάζεται ανάσες διόρθωσης χρόνου ή και τιμών πριν δούμε και πάλι μία ανοδική κίνηση, σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Η νευρικότητα στα επίπεδα είναι δεδομένη, με την ψυχολογία για πάνω ή κάτω να αλλάζει καθημερινά. Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια συντήρησης στα επίπεδα μιας και όλο και κάποιος δεικτοβαρής τίτλος βοηθάει την συντήρηση του ΓΔ, προσθέτει ο ίδιος.

Από νέα μπροστά μας έχουμε το αναμενόμενο placement της Πειραιώς με τις τιμές να συντηρούνται λίγο κάτω από τα 4 ευρώ, ενώ ο γενικός δείκτης προσπαθεί να αφήσει πίσω τις 1.400 μονάδες, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο άμεσα ή τουλάχιστον χρειάζεται χρόνος για να το αποδείξει, επισημαίνει ο κ. Ζαχαράκης. Θυμίζει, δε, ότι ο στόχος για φέτος είναι αισθητά υψηλότερα παρόλα αυτά δεν χρειάζονται μονοτασικές κινήσεις και είναι σίγουρα καλύτερα οι αργές κινήσεις και όγκους σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκης, η αγορά σίγουρα έχει αλλάξει χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν με το πιο νέο σημαντικό νέο δεδομένο να είναι ότι η ρευστότητα σταδιακά έχει πάει σε όλο το ταμπλό. Καθημερινά βλέπουμε προσέγγιση νέων επενδυτών τόσο ξένων όσο και Ελλήνων μικροεπενδυτών που επαναδραστηριοποιούνται στην αγορά. Η επενδυτική κουλτούρα σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα από το παρελθόν παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον θα δούμε υπερβολές και με μεγάλου ρίσκου κινήσεις με αναζήτηση γρήγορου κέρδους. Εκτός από φυσιολογικές διορθώσεις που μπορεί να δούμε στην φετινή πορεία όλα δείχνουν ότι τα κέρδη των εταιριών και φέτος θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την άνοδο που εξελίσσεται.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy και ΕΛΧΑ σημειώνουν απώλειες 1,12% και 1,09% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Πειραιώς, Motor Oil, Eurobank, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Autohellas, Alpha bank, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, στηρίξεις δίνει το +1,87% του Ελλάκτωρ και το +1,74% της Quest, ενώ μικτά είναι τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών