Το Κατάρ πρόκειται να ανακοινώσει πρόσθετες συμβάσεις για την πώληση φυσικού αερίου, ύστερα από ένα μεγάλο έργο επέκτασης, σε αγοραστές στην Ευρώπη και την Ασία, δήλωσε ο Σαάντ Αλ-Κααμπί, υπουργός ενέργειας της χώρας και επικεφαλής της κύριας εταιρείας παραγωγής της χώρας.

Η εν λόγω εταιρεία παραγωγής, η QatarEnergy, ενδέχεται επίσης να υπογράψει συμφωνίες με πρόσθετους εταίρους για την ανάληψη μεριδίου στην επέκταση του υπεράκτιου πεδίου North Field, δήλωσε ο Αλ-Κααμπί σε συνέντευξη Τύπου στο Ras Laffan.

Η «κληρονομιά» του Κατάρ μετά το Μουντιάλ

Το Κατάρ, που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ενισχύει την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του καυσίμου που χρησιμοποιείται σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και χημικές εγκαταστάσεις κατά σχεδόν τα δύο τρίτα σε 126 εκατομμύρια τόνους αργότερα κατά την τρέχουσα δεκαετία. Η χώρα έχει εξασφαλίσει συμβόλαια πώλησης για μέρος αυτού του αποθέματος και εξακολουθεί να επιδιώκει να τοποθετήσει ποσότητες σε μια προσπάθεια που θα διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει βασικός προμηθευτής για τις επόμενες δεκαετίες.

Η China Petroleum & Chemical συμφώνησε πρόσφατα να αναλάβει μερίδιο στο σχέδιο επέκτασης του Κατάρ, εκτός από την υπογραφή 27ετούς σύμβασης για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το Κατάρ μπορεί σύντομα να ανακοινώσει έναν εταίρο σε μια συμφωνία παρόμοια με αυτή που υπεγράφη με τη Sinopec, όπως είναι γνωστή η κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με τον Αλ-Κααμπί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια