Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα ο Nasdaq, ο οποίος παρέσυρε και τη Wall Street, στη σκιά των πιέσεων που δέχτηκε η Nvidia, η οποία θα ανακοινώσει μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης τα αποτελέσματα του 2023.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,16% στις 38.564 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,60% στις 4.975 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,92% στις 15.630 μονάδες.

Στήριξε τις ευρωαγορές η Barclays

Οι μετοχές της Nvidia, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της την Τετάρτη, υποχώρησαν περίπου 5%. Αν και η Nvidia αναμένεται να δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υψηλή αποτίμησή της. Οι απώλειες της παρέσυραν και τις μετοχές της Amazon, της Microsoft και της Meta, οι οποίες έχασαν πάνω από 1% η κάθεμια.

«Με την τεχνολογία τώρα να διαπραγματεύεται κοντά στις 30 φορές τις μελλοντικές εκτιμήσεις κερδών, αυτό φαίνεται να είναι ένα ανώτατο όριο για τον τεχνολογικό τομέα. Κάνει αρκετά δύσκολο για επιπλέον επέκταση του P/E», σχολίασε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδύσεων στην CFRA Research. «Αυτό που πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές είναι τα κέρδη να είναι καλύτερα από το αναμενόμενο, ώστε οι εκτιμήσεις για το 2024 και το 2025 να βελτιωθούν», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο κλάδος της τεχνολογίας έχει σημειώσει άνοδο 5,2%, ήτοι την τρίτη υψηλότερη επίδοση στην ευρύτερη αγορά, πίσω από τις υπηρεσίες επικοινωνίας και την υγειονομική περίθαλψη. Η Nvidia ηγήθηκε των κερδών, προσθέτοντας πάνω από 37% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι όμοιές της Meta και Amazon έχουν κερδίσει περίπου 32% και 9%, αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο όμως βρέθηκε σήμερα και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, μετά από τα δημοσιεύματα ότι η Capital One Financial φέρεται να αγοράζει την Discover Financial Services σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 35,3 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Η Capital One σημείωσε πτώση 1%, ενώ η Discover κέρδισε 12,5%.

Επίσης, η Walmart ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την τηλεοπτική εταιρεία Vizio έναντι 2,3 δισ. δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή, οδηγώντας τις μετοχές της Vizio να ανέβουν πάνω από το 15% και τη Walmart υψηλότερα κατά 4%. Η Walmart ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες τριμηνιαίων κερδών και εσόδων, τροφοδοτούμενη από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης του Conference Board υποχώρησε κατά 0,4% τον Ιανουάριο, περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι ώρες εργασίας μειώθηκαν και η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των ομολόγων διευρύνθηκε. Αν και η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση του 0,3% των αναλυτών του Dow Jones, έξι από τα 10 σημεία δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν στον δείκτη ήταν θετικά.

«Ο κορυφαίος δείκτης δεν σηματοδοτεί επί του παρόντος ύφεση. Αν και δεν προβλέπουμε πλέον ύφεση το 2024, αναμένουμε ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί σχεδόν στο μηδέν κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε η Justyna Zabinska-La Monica, ανώτερη διευθύντρια στο The Conference Board.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street