Στο υψηλότερο επίπεδο εβδομάδας σκαρφάλωσαν οι τιμές του χρυσού, καθώς το δολάριο υποχωρεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζει στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της  Fed.

Ο χρυσός σημείωνε άνοδο 0,6% στα 2.028,79 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.040,00 δολάρια η ουγγιά.

Bitcoin: Επέστρεψε με μια έκρηξη 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Ο δείκτης δολαρίου μειώθηκε κατά 0,4%, καθιστώντας τον χρυσό που αποτιμάται σε δολάρια λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε την πιθανότητα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του 2024», κάτι που θα αποτελέσει έναν υποκείμενο υποστηρικτικό παράγοντα για την αγορά χρυσού», σημειώνει ο David Meger, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures.

Όμως, τα πρακτικά της Fed θα επαναλάβουν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα αναβληθούν μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, κάτι που σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει την αγορά χρυσού, προσθέτει και συνεχίζει ότι υπάρχει θεμελιώδης στήριξη κάτω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα χρυσού, που από τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται καταφύγια είναι το μόνο που δεν προσφέρει αποδόσεις.

Τα υψηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μείωσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο. Οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος μια πιθανότητα 77% για μείωση τον Ιούνιο, σύμφωνα με το CME Fed Watch Tool.

«Η έντονη αγοραστική δραστηριότητα της φυσικής αγοράς κράτησε τις τιμές του χρυσού από την αποδυνάμωση», έγραψαν οι αναλυτές της TD Securities σε σημείωμά τους.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,12 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κ 1,1% στα 907,99 δολάρια και το παλλάδιο  2,4% στα 976,46 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities