Ήπιες διορθωτικές κινήσεις κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένοντας πιστό στην προσφιλή τακτική των μικρών ανοδικών βημάτων και τις περιορισμένες εσωτερικές κατοχυρώσεις κερδών, που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διαπέρασε και τις 1.420 μονάδες

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,12% στις 1.420,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.452,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,84% στις 1.230,14 μονάδες.

Υποδειγματικό το rotation

Η αγορά δίνει ανά διαστήματα τη σκυτάλη του πρωταγωνιστή σε νέους τίτλους που είτε δεν είχαν ακολουθήσει το πολύμηνο ράλι ανόδου είτε είχαν εξελίξεις που τους κράτησαν πίσω, με αποτέλεσμα να βρίσκει τα καύσιμα για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι πάνω από τις 1.400 μονάδες. Τη σκυτάλη τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει η πρώτη ομάδα, με την Coca Cola να ηγείται προ ημερών, δίνοντας εσχάτως τη θέση της στον ΟΤΕ κοκ, δημιουργώντας έτσι ένα δίχτυ ασφαλείας όσο ο τραπεζικός κλάδος κάνει τη δική του διόρθωση.

Την ίδια ώρα, η ανάβαση, έστω και αν αυτή είναι αργή, τροφοδοτείται και από κινήσεις κλεισίματος ανοιχτών θέσεων, καθώς η αγορά δεν έχει δώσει μια σημαντική διόρθωση από τον Οκτώβριο, όταν και άρχισε το νέο ανοδικό κύκλο από τις 1.105 μονάδες. Οι διορθώσεις μέχρι τώρα περιορίζονται σε επίπεδο τίτλων ή σε μερικές πτωτικές συνεδριάσεις, αναγκάζοντας αρκετές εντολές market από τα χαρτοφυλάκια που είχαν ανοιχτές θέσεις.

Ο στόχος πλέον του γενικού δείκτη είναι οι 1.450 μονάδες, αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσει τον σκόπελο των 1.430 μονάδων. Οι στηρίξεις του είναι λίγο κάτω από τις 1.400 μονάδες, αλλά η παραμονή του εντός εύρους των 1.380-1.415 μονάδων για 11 συνεδριάσεις είναι ένα δεδομένο που ενισχύει την αξία της διάσπασης αυτού.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Autohellas και η Motor Oil σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Cenergy, Alpha bank, Quest, Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, Λάμδα και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας κερδίζει 3,21%, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο +1,87%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών