Αντοχές στις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών επέδειξε για ακόμη μία συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο απορρόφησε τις πιέσεις, αλλά κατάφερε να κρατήσει και τη ζώνη των 1.420 μονάδων κλείνοντας με μικρά κέρδη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 1.424,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.418,14 μονάδων (-0,30%) και 1.426,93 μονάδων (+0,32%). Ο τζίρος ανήλθε στα 117,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 665 χιλ. τεμάχια αξίας 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 3.464,26 μονάδες, ενώ στο -0,44% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.426,72 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 1.241,74 μονάδες.

Ενεργοποιήθηκε η νέα γραμμή άμυνας

Η αγορά βρήκε σήμερα νέα γραμμή άμυνας, στη ζώνη των 1.420 μονάδων, η οποία αν και πολιορκήθηκε αρκετή ώρα, εν τέλει άντεξε. Και άντεξε με τη βοήθεια των μη τραπεζικών μετοχών, οι οποίες αντιστάθμισαν σημαντικά τις τραπεζικές πιέσεις, δίνοντας στην αγορά τις στηρίξεις που χρειάστηκε. Σε κάθε περίπτωση όμως η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση δεν απειλείται όσο ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται πάνω από τις 1.367 μονάδες.

Άλλωστε, δεν είναι λίγα τα κεφάλαια που ψάχνουν μετοχές που δεν έχουν κινηθεί είτε στην μεγάλη είτε και στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Και οι κινήσεις τους ανατροφοδοτούν την ευρύτερη θετική εικόνα της αγοράς, περιορίζοντας τις διορθωτικές κινήσεις είτε σε επίπεδο τίτλων είτε σε επίπεδο ολίγων μονάδων για τους δείκτες.

Την ίδια ώρα, η ανάβαση, έστω και αν αυτή είναι αργή, τροφοδοτείται και από κινήσεις κλεισίματος ανοιχτών θέσεων, καθώς η αγορά δεν έχει δώσει μια σημαντική διόρθωση από τον Οκτώβριο, όταν και άρχισε το νέο ανοδικό κύκλο από τις 1.105 μονάδες. Οι διορθώσεις μέχρι τώρα περιορίζονται σε επίπεδο τίτλων ή σε μερικές πτωτικές συνεδριάσεις, αναγκάζοντας αρκετές εντολές market από τα χαρτοφυλάκια που είχαν ανοιχτές θέσεις.

Ο στόχος πλέον του γενικού δείκτη είναι οι 1.450 μονάδες, αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσει τον σκόπελο των 1.430 μονάδων. Οι στηρίξεις του είναι λίγο κάτω από τις 1.400 μονάδες, αλλά η παραμονή του εντός εύρους των 1.380-1.415 μονάδων για 11 συνεδριάσεις είναι ένα δεδομένο που ενισχύει την αξία της διάσπασης αυτού.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή σημείωσε άλμα 4,70%, με τον Τιτάνα να κερδίζει 3,41%. Ο ΟΤΕ συνέχισε την καλή του πορεία με το σημερινό +1,65% και ανέκτησε τα 14 ευρώ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Alpha bank, Coca Cola, Jumbo, Σαράντης και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 2,64%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΟΠΑΠ, Autohellas, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Cenergy, Aegean, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Quest, Eurobank και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια, με την πρώτη να ανακάμπτει από το ενδοσυνεδρικό -1,77%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών