Πτωτικά “αρχίζουν” την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, αν και στο επίκεντρο βρίσκονται οι νέες συμφωνίες που έχουν ανακοινωθεί, ή φημολογείται ότι θα ανακοινωθούν μεταξύ μεγάλων εταιρειών της Wall Street.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,01% στις 38.623 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,39% στις 4.985 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,69% στις 15.666 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς

Οι κινήσεις ακολουθούν μια πτωτική εβδομάδα στη Wall Street, αφού τα οικονομικά στοιχεία προκάλεσαν ανησυχίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σύντομα, ή τόσο σύντομα όσο περίμεναν οι συμμετέχοντες στην αγορά φέτος.

Στο επίκεντρο όμως βρίσκεται σήμερα ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, μετά από τα δημοσιεύματα ότι η Capital One Financial φέρεται να αγοράζει την Discover Financial Services σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 35,3 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να κλείσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Η Capital One σημειώνει πτώση 3,5% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ η Discover κερδίζει 16,3%.

Επίσης, η Walmart ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την τηλεοπτική εταιρεία Vizio έναντι 2,3 δισ. δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή, οδηγώντας τις μετοχές της Vizio να ανέβουν πάνω από το 15% και τη Walmart υψηλότερα κατά 1,9%. Η Walmart ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες τριμηνιαίων κερδών και εσόδων, τροφοδοτούμενη από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

Πάντως, οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσουν τις προθέσεις των αξιωματούχων στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street