Στους πωλητές είναι αυτήν την ώρα το προβάδισμα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε ένα στενό εύρος πέριξ των 1.420 μονάδων, αφήνοντας χώρο σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.418,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 47 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.448,24 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,93% στις 1.229,02 μονάδες.

Παίρνουν τα ηνία οι πωλητές

Αν και ο γενικός δείκτης έφτασε έως και τις 1.425 μονάδες, γρήγορα αναδιπλώθηκε αφήνοντας πλέον χώρο σε πολλά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους και να ενισχύσουν τη ρευστότητα τους. Άλλωστε, η αίσθηση που επικρατεί στην πλειονότητα της αγοράς είναι ότι το ΧΑ χρωστά μια διόρθωση, μετά από μια κίνηση από τις 1.105 έως τις 1.400 μονάδες μέσα σε πέντε μήνες.

Παρόλα αυτά, η αγορά βγάζει άμυνες, καθώς δεν είναι λίγα τα κεφάλαια που ψάχνουν μετοχές που δεν έχουν κινηθεί είτε στην μεγάλη είτε και στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Και οι κινήσεις τους ανατροφοδοτούν την ευρύτερη θετική εικόνα της αγοράς, περιορίζοντας τις διορθωτικές κινήσεις είτε σε επίπεδο τίτλων είτε σε επίπεδο ολίγων μονάδων για τους δείκτες.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε σχηματισμό συσσώρευσης σε υψηλά 13 ετών και η δυσκολία μιας δυνατής διαφυγής προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση είναι εμφανής καθώς οι εναλλαγές στους πρωταγωνιστές αποσβένουν εκατέρωθεν τις αναταράξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση δεν απειλείται όσο ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται πάνω από τις 1.367 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, το -2,64% της Motor Oil, αλλά και οι άνω του 1% απώλειες σε Autohellas, Cenergy, Ελλάκτωρ, Εθνική και Jumbo επιδρούν αρνητικά στην αγορά. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Eurobank, Alpha Bank, aegean, Quest, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Σαράντης.

Στον αντίποδα, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν κέρδη 2,40% και 2,06% αντίστοιχα, με τον ΟΤΕ να είναι στο +1,15%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Βιοχάλκο να μην έχει μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών