Kαθαρή ζημία 111 εκατομμυρίων λιρών για το τέταρτο τρίμηνο (139,8 εκατομμύρια δολάρια) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η Barclays, απογοητεύοντας του αναλυτές , οι οποίοι ανέμεναν καθαρά κέρδη 60,95 εκατομμυρίων λιρών για τους μετόχους για το τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η Barclays ξεκινά ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τα μειωμένα κέρδη.

Για ολόκληρο το έτος, τα καθαρά αποδοτέα κέρδη ανήλθαν σε 4,27 δισεκατομμύρια £, μειωμένα από 5,023 δισεκατομμύρια £ το 2022 και κάτω από μια συναινετική πρόβλεψη 4,59 δισεκατομμυρίων £.

Buybacks

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια πρόσθετη αγορά μετοχών ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών και αργότερα την Τρίτη θα παρουσιάσει ένα νέο τριετές σχέδιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής και οικονομικής απόδοσης, δήλωσε ο CEO CS Venkatakrishnan σε δήλωση.

Η Barclays δέχτηκε πλήγμα 900 εκατομμυρίων λιρών το τέταρτο τρίμηνο από τα διαρθρωτικά μέτρα περικοπής του κόστους, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους περίπου 500 εκατομμυρίων λιρών φέτος, με αναμενόμενη περίοδο απόσβεσης μικρότερη των δύο ετών.

Τα βασικά αποτελέσματα

  • Τα έσοδα του ομίλου για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 5,6 δισεκατομμύρια £, μειωμένα κατά 3% από την ίδια περίοδο πέρυσι.
  • Οι χρεώσεις απομείωσης πιστώσεων ήταν £552 εκατομμύρια, από £498 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022.
  • Ο δείκτης κεφαλαίου της πρώτης βαθμίδας μετοχών (CET1), ένας δείκτης μέτρησης της οικονομικής ισχύος της τράπεζας ήταν 13,8%, από 14% το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) πλήρους έτους ήταν 10,6% εξαιρουμένων των δαπανών αναδιάρθρωσης τέταρτου τριμήνου.

Η τράπεζα ανακοίνωσε μια τεράστια λειτουργική αναμόρφωση, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών περικοπών κόστους, πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων και αναδιοργάνωσης των επιχειρηματικών της τμημάτων, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει 10 δισεκατομμύρια λίρες στους μετόχους μεταξύ 2024 και 2026 μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

Η επιχείρηση θα χωριστεί πλέον σε πέντε λειτουργικά τμήματα, που χωρίζουν την εταιρική και την επενδυτική τράπεζα για να σχηματίσουν: Barclays UK, Barclays UK Corporate Bank, Barclays Private Bank and Wealth Management, Barclays Investment Bank και Barclays US Consumer Bank.

«Αυτός ο κατακερματισμός θα παρέχει μια βελτιωμένη και πιο αναλυτική γνωστοποίηση της απόδοσης καθενός από αυτά τα λειτουργικά τμήματα, παράλληλα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα από λειτουργική και διοικητική σκοπιά», ανέφερε η τράπεζα στην έκθεσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή