Ο λογαριασμός της Γιούλια Ναβάλναγια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ιδιοκτησίας Ίλον Μασκ, ανεστάλη για λίγο, μια ημέρα αφότου χρησιμοποιήθηκε ως μέσο να δηλώσει ότι θεωρεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υπεύθυνο για τον θάνατο του συζύγου της.

Η χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε τον Πούτιν ότι τον σκότωσε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο X τη Δευτέρα. Αυτό έγινε καθώς ανακοίνωσε ότι αναλάμβανε τον ρόλο του Ναβάλνι ως ηγέτη της αντιπολίτευσης μετά τον θάνατό του σε απομακρυσμένη ρωσική αποικία φυλακών την Παρασκευή.

Ο φυλακισμένος ακτιβιστής που αψήφησε την «παντοδυναμία» του Πούτιν

Η σελίδα του προφίλ της έδειξε εμφάνιζε ένα μήνυμα “λογαριασμός σε αναστολή” την Τρίτη μαζί με την δικαιολογία ότι η υπηρεσία αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας. Λίγο αργότερα, ο λογαριασμός επανήλθε σε λειτουργία.

Το X ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση ότι ο λογαριασμός της Ναβάλναγια επισημάνθηκε κατά λάθος από έναν «αμυντικό μηχανισμό ενάντια σε χειραγώγηση και ανεπιθύμητη αλληλογραφία». Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ενημερώσει το πρόγραμμα και είχε αναστείλει την αναστολή του λογαριασμού όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα.

Ο λογαριασμός επισημάνθηκε και τέθηκε σε αναστολή από τα αυτοματοποιημένα συστήματα του X και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε μετά από ανθρώπινη εξέταση, επιβεβαίωσε αργότερα εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο επίμαχος λογαριασμός ενεργοποίησε πολλαπλές ενδείξεις του X για ανεπιθύμητη αλληλογραφία: Ήταν ένας νέος λογαριασμός που δημιουργήθηκε αυτόν τον μήνα, είχε σημαντική αύξηση στους ακόλουθους σε σύντομο χρονικό διάστημα και προερχόταν από μια χώρα υψηλού κινδύνου, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Ναβάλνι, η Λιουντμίλα, απηύθυνε έκκληση στον Πούτιν να διατάξει την αποδέσμευση του σώματος του γιου της, το οποίο οι αρχές κρατούσαν κρυμμένο από τον θάνατό του στην αποικία φυλακών IK-3 της Αρκτικής την Παρασκευή.

«Δεν μπορώ να τον δω εδώ και πέντε μέρες. Δεν μου έδωσαν το σώμα του και δεν μου είπαν καν πού είναι», είπε σε ένα διαδικτυακό βίντεο που αναρτήθηκε την Τρίτη και ηχογραφήθηκε μπροστά από την αποικία της φυλακής. «Σας απευθύνω έκκληση, Βλαντιμίρ Πούτιν, γιατί η λύση σε αυτό το πρόβλημα εξαρτάται μόνο από εσάς. Άσε με επιτέλους να δω τον γιο μου. Απαιτώ να απελευθερωθεί αμέσως το σώμα του Αλεξέι για να μπορέσω να τον θάψω με ανθρώπινο τρόπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση