Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Ίλον Μασκ, προσθέτοντας ότι «αν υποχωρούσε, θα τον δολοφονούσαν».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc., έκανε τα σχόλια σε ένα φόρουμ στο X Spaces, μέρος της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων του X. Οι συζητήσεις επικεντρώνονταν στις διαφωνίες αναφορικά με το νομοσχέδιο της Γερουσίας, το οποίο προβλέπει την παροχή περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία για να συνεχίσει να πολεμά.

Μαζί του συμμετείχαν Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, όπως ο Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν, ο JD Vance από το Οχάιο και ο Mike Lee από τη Γιούτα, καθώς και ο Vivek Ramaswamy, πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, και ο David Sacks, συνιδρυτής της Craft Ventures LLC.

Starlink: Αρνείται ο Μασκ ότι δίνει ίντερνετ στους Ρώσους της Ουκρανίας

Σενάρια φαντασίας

Τα σχόλια του Μασκ ήρθαν καθώς συμφώνησε με τη δήλωση του Τζόνσον ότι ο Πούτιν δεν θα χάσει στην Ουκρανία. Ο Τζόνσον είπε ότι όσοι περιμένουν μια νίκη της Ουκρανίας «ζουν σε έναν κόσμο φαντασίας».

«Πρέπει να το σκοτώσουμε αυτό το πράγμα», είπε ο Βανς για το μέτρο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία καθώς και χρηματοδότηση για το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα επικοινωνήσουν με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους σχετικά με το νομοσχέδιο της Ουκρανίας. «Αυτές οι δαπάνες δεν βοηθούν την Ουκρανία. Η παράταση του πολέμου δεν βοηθά την Ουκρανία».

Το Starlink

Ο  Ίλον Μασκ βρέθηκε στο στόχαστρο τις προηγούμενες ημέρες, με το Κίεβο να υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες ζώνες της Ουκρανίας, χρησιμοποιούν το σύστημα Starlink προκειμένου να εξασφαλίσουν δορυφορικό διαδίκτυο.

Απαντώντας η Starlink ανέφερε ότι τα δορυφορικά της δίκτυα ουδέποτε λειτούργησαν ή διατέθηκαν στη Ρωσία, μετά την παράδοση των τερματικών της στην Ουκρανία μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επικοινωνίες στο πεδίο της μάχης για τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις υποστηρίζουν ότι η SpaceX πουλά τερματικά Starlink στη Ρωσία. Αυτό είναι κατηγορηματικά ψευδές», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, την οποία επίσης κατέχει.

«Από όσο γνωρίζουμε, κανένα Starlinks δεν έχει πωληθεί άμεσα ή έμμεσα στη Ρωσία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.