Στον δείκτη Small Cap του MSCI εισέρχονται οι μετοχές των Intrakat και Intralot, σύμφωνα με την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από 29 Φεβρουαρίου, 2024.

Αντιθέτως, δεν υπήρξε καμία μεταβολή για τον Standard Index της Ελλάδας, ο οποίος θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές. Συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο MSCI Greece Index έχει σχεδιαστεί για να μετρήσει την απόδοση των τμημάτων μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς. Με τις 10 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο δείκτης καλύπτει περίπου το 85% της αγοράς της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από αύριο, 14 Φεβρουαρίου, θα ενταχθεί σε 4 δείκτες του FTSE Russell η μετοχή του Ελ.Βενιζέλος. Μετά την ένταξη του στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ο οίκος FTSE Russell ενέταξε τη μετοχή στους δείκτες του. Ήτοι στους FTSE All World, FTSE MPF All World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging. Με βαρύτητα 15,5%.

Όπως εξηγούν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, τόσο στη σημερινή συνεδρίαση, όσο και στις τελευταίες του Φεβρουαρίου, οι συναλλαγές θα επηρεαστούν σημαντικά από αναδιαρθρώσεις θέσεων (rebalancing) λόγω των αλλαγών στους δείκτες των δύο παρόχων, MSCI και FTSE Russell, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σημαντικές εισροές, οι οποίες μπορεί και να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές