Τα τελευταία κομμάτια του παζλ μπαίνουν σταδιακά στη συμφωνία συνεργασίας των λιανεμπορικών ομίλων Αστέρας και ΕΛΕΤΑ, την οποία αποκάλυψε πρώτος ο «ΟΤ».

Το ενιαίο σχήμα σύμφωνα με τους εμπνευστές του θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει τον ρόλο των μεμονωμένων σούπερ μάρκετ, προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα που θα τα διαφοροποιεί από τις μεγάλες αλυσίδες και θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητά τους.

Σούπερ μάρκετ: Αστέρας και Ελέτα ενώνουν δυνάμεις

«Προσπαθούμε να οργανώσουμε την μικρή και μεσαία λιανική αγορά, μέσα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου στον κλάδο μας, με στόχο να προσδώσουμε νέα δυναμική στον χώρο προς όφελος των μελών μας, των προμηθευτών και φυσικά των καταναλωτών», δηλώνουν από κοινού στον «OT» ο πρόεδρος του ομίλου ΕΛΕΤΑ, Στέφανος Μπαλάσκας και ο πρόεδρος του ομίλου «Αστέρας», Γιώργος Παπαντώνης.

Μέσα σε επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να συσταθεί εταιρεία, η οποία θα αποτελέσει τον «βραχίονα» υλοποίησης των σκοπών του ενοποιημένου σχήματος. Κάθε πλευρά θα διατηρεί ποσοστό 50% ενώ η νομική μορφή (εάν θα είναι ΙΚΕ ή ΑΕ) αλλά και η επωνυμία που θα φέρει θα αποφασιστούν τα επόμενα 24ώρα.

Η νέα κοινή εταιρεία θα αναλάβει μεταξύ άλλων την ευθύνη των διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία, με στόχο την προμήθεια των καταστημάτων με προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, θα «τρέξει» τις διαδικασίες για την ενοποίηση της εικόνας του δικτύου, ένα εγχείρημα που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί προς το τέλος της φετινής χρονιάς.

Συμβολική εισφορά

Ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί στην προσέλκυση νέων επαγγελματιών στο δίκτυο, μέσα από την προσφορά ελκυστικών όρων συνεργασίας. Συγκεκριμένα, η πρόταση συνεργασίας θα αφορά στην καταβολή συμβολικής εισφοράς σε ετήσια βάση ενώ δεν θα συνδέεται με ποσοστό επί του τζίρου.

«Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους μεμονωμένους επαγγελματίες της μικρής λιανικής να επιλέξουν την πρότασή μας, η οποία είναι αρκετά ελκυστική», σημειώνουν οι κ.κ. Μπαλάσκας και Παπαντώνης. Σπεύδουν μάλιστα να προσθέσουν ότι στα δυνατά σημεία του ενιαίου σχήματος είναι η πλούσια γκάμα σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, η οποία αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 600 κωδικούς.

Πλούσια γκάμα PL

Οι επικεφαλής των δύο ομίλων εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επιτυχία του εγχειρήματος, επισημαίνοντας ότι η βιομηχανία στο άκουσμα της είδησης αντέδρασε θετικά. Και αυτό γιατί πλέον δημιουργείται ένα διακριτό κανάλι, με δίκτυο άνω των 700 καταστημάτων που μπορεί να διοχετεύσει τα προϊόντα της.

Να σημειωθεί πως από την συνένωση «Αστέρα» και ΕΛΕΤΑ δημιουργείται ένα σχήμα ανεξάρτητων λιανεμπόρων, με 632 επιχειρήσεις που λειτουργούν 796 καταστήματα, παράγουν συνολικό τζίρο 873 εκατ. ευρώ και απασχολούν 4.630 εργαζόμενους.

Ο Όμιλος supermarket Αστέρας Εμπορική ΑΕ, ιδρύθηκε το 1993 και αποτέλεσε την πρώτη κίνηση για συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, σε μια κοινή συμμαχία, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του χώρου και γενικότερα να έχουν βασικό ρόλο στις εξελίξεις του λιανεμπορίου στην χώρα μας.

Ο όμιλος αγορών ΕΛΕΤΑ δημιουργήθηκε το 1998 από επαγγελματίες του χώρου προκειμένου να στηρίξει τα ελληνικά μικρομεσαία καταστήματα supermarket. Με Πρόεδρο του ομίλου τον Στέφανο Μπαλάσκα κατάφερε μέσα από το πέρασμα της εικοσαετίας να καθιερωθεί στον χώρο με το εμπορικό σήμα «proton».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις