Παρά το γεγονός ότι η Temu είναι «νεαρή» σε ηλικία – μετράει ελάχιστα χρόνια ζωής, ενώ έκανε την είσοδό της στην αμερικανική αγορά το 2022 και εδραιώθηκε πέρυσι- ο ιστότοπός της είχε 700% αύξηση της επισκεψιμότητας το 2023, καθιστώντας τον έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ιστότοπους διεθνώς.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία ερευνών Attain, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα πιστωτικών καρτών από 6,5 εκατομμύρια αγοραστές, διαπίστωσε ότι τόσο οι Boomers όσο και η Gen X ψωνίζουν συχνότερα και ξοδεύουν περισσότερα από τους νεότερους στην εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή.

χχχ

Η σχετική μελέτη έδειξε πως οι αγοραστές της Gen Z έκαναν 2,6 παραγγελίες κατά μέσο όρο το 2023, οι Millennials κατά μέσο όρο 3,3 παραγγελίες, η Gen X αγόρασε 4,5 και οι Βaby Βoomers ολοκλήρωσαν συνολικά 5,6 παραγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των ατόμων που αγόρασαν στην εφαρμογή της Temu, ο μέσος Boomer έκανε διπλάσιες παραγγελίες από τον μέσο καταναλωτή της Gen Z.

@alyssia_.co ITS TAKING OVER🤣 #temu ♬ I Know – Kanii

Ισχυρή δέσμευση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attain δήλωσε στο Bloomberg πως η «η Temu διαθέτει ένα ποικίλο μείγμα προϊόντων που απευθύνεται σε πιο ώριμους αγοραστές που εκτιμούν την ποικιλία και τις εκπτώσεις».

Επικαλούμενο έναν καθηγητή καταναλωτικής κουλτούρας, το Bloomberg επισημαίνει ότι ένας λόγος για την ισχυρή αυτή δέσμευση που έχει αναπτυχθεί, μπορεί να είναι ότι οι πιο ώριμοι είναι λιγότερο εξελιγμένοι αγοραστές στο διαδίκτυο και έτσι θαμπώνονται από τον τροχό των προσφορών της Temu όταν ανοίγουν την εφαρμογή ή τις ξεφνικές εκπτώσεις που παρέχονται υπό μορφή παιχνιδιών.

Η Temu βλάπτει σοβαρά… τις μαμάδες

Πλαστικοί διανομείς ρυζιού με κουμπί. Πλάστες για το σωληνάριο οδοντόκρεμας σε σχήμα βατράχου. Αυτοκόλλητες κρεμαστές οδοντόβουρτσες για τον τοίχο. Αυτόματοι στεγνωτήρες χεριών για το μπάνιο – είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που βρίσκονται στις λίστες αγορών στην Temu, ενώ άλλες μαμάδες έχουν ήδη αλλάξει την εικόνα του μπάνιου τους με ασορτί κουρτίνες, πετσέτες, πατάκια.

Σε αυτό το σημείο νέοι στο TikTok και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακωμωδούν τις μαμάδες τους που αγαπούν την Temu, ανεβάζοντας reels με τα σπίτια τους εφοδιασμένα με ανάλογα αντικείμενα, αποκαλώντας αστειευόμενοι τις μητέρες τους «Temu victims».

Αφού η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έτρεξε πρόσφατα όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του Super Bowl (και άλλες δύο μετά το παιχνίδι), ορισμένοι χρήστες προειδοποιούν τους υπόλοιπους να προστατεύσουν τους γονείς τους από το τσουνάμι αγορών που οδηγεί στον εθισμό στην Temu.

Όπως αναφέρει και το Dwell Magazine και το Business Insider, οι δημιουργοί του TikTok συχνά υπερηφανεύονται για τις αγορές τους στην Temu που κοστίζουν ακόμη και 0 δολάρια ή προσφέρουν εκπτωτικούς κωδικούς 95%. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2024, το Temu κατέβηκε πάνω από 31 εκατομμύρια φορές παγκοσμίως, γεγονός που το καθιστά πιο δημοφιλές από την εφαρμογή Marketplace της Amazon, σύμφωνα με την Statista.

Ο όρος «Temu victim» έχει γίνει η de facto ετικέτα για όσους παραγγέλνουν κακόγουστα προϊόντα για το σπίτι από την εφαρμογή, και ανοίγοντας το πακέτο βρίσκουν κάτι που δεν περίμεναν καθόλου. Το χιούμορ και η ειρωνεία γι’ αυτό το viral trend φαίνεται εξαιρετικό υπό το πρίσμα του σλόγκαν της Temu: «Ψωνίστε σαν δισεκατομμυριούχος».

@ffion_andrews “It was only 50p” #temu ♬ Just How You Like It – K.A.D & Kak Hatt

Το κοινό-στόχος

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά «θύματα της Temu» είναι μητέρες. Η Temu ξοδεύει δισεκατομμύρια σε μια προσπάθεια να εδραιώσει το αποτύπωμά της στην αγορά – σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εφαρμογή ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος χορηγός ψηφιακής διαφήμισης τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 – και οι μητέρες ειδικότερα αποτελούν εδώ και καιρό ένα κρίσιμο κοινό για τους λιανοπωλητές.

Σε ένα πρόσφατο δοκίμιο για το Atlantic, η συγγραφέας Amanda Mull επισημαίνει πώς η διαφημιστική στρατηγική της εταιρείας μπορεί να παίζει ρόλο στο φαινόμενο της μαμάς-θύματος της Temu. «Η διαφήμισή της είναι απλή, χωρίς φανφάρες, μεγάλα ή λαμπερά ονόματα, πραγμα που σημαίνει ότι μπορεί να “κουμπώσει” σε διάφορες ζώνες, διδάσκοντας σε εκατομμύρια Αμερικανούς πώς να λένε το όνομα της εφαρμογής », γράφει η Mull.

Η αντιφατική δημοτικότητα της Temu μεταξύ των πιο μεγάλων σε ηλικία καταναλωτών δεν είναι τυχαία, αφού οι αγοραστικές τους συνήθειες πιστεύεται ότι είναι πιο δύσκολο να αλλάξουν από εκείνες των νεότερων που ψωνίζουν άνετα σε όλο το διαδίκτυο, ενώ παρακολουθούν επίσης πολύ περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή