Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Thyssenkrupp, προειδοποίησαν την Τετάρτη τη διοίκηση του γερμανικού ομίλου κατά της περικοπής θέσεων εργασίας ή δυναμικότητας στο πλαίσιο της αναμενόμενης πώλησης του τμήματος χάλυβα.

Ανησυχώντας ότι η Thyssenkrupp μπορεί να λάβει τέτοια μέτρα ως μέρος μιας προγραμματισμένης μερικής πώλησης στον τσεχικό ενεργειακό όμιλο EPH, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι είχαν προσλάβει μια εταιρεία συμβούλων για να καταλήξουν σε μελλοντικά σενάρια που θα διατηρούσαν το σημερινό μέγεθος και πεδίο εφαρμογής της μονάδας χάλυβα.

ΕΕ: Αναστολή έως τον Μάρτιο του 2025 των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα

«Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά παραμένει σαφές για εμάς ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την Stahl στο σημερινό της μέγεθος», δήλωσε ο Tekin Nasikkol, ο οποίος είναι επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της Thyssenkrupp και συμμετέχει στο εποπτικό συμβούλιο του ομίλου, σε ένα έντυπο που είδε το Reuters.

Ο T.Nasikkol είπε ότι η υπομονή των ιδιοκτητών της Thyssenkrupp εξαντλήθηκε και οι εργαζόμενοι «πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο».

Στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους εργαζομένους, το σωματείο IG Metall είπε ότι θα επιμείνει ότι οι εγκαταστάσεις της Thyssenkrupp και περίπου 27.000 θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν και ότι θα τηρηθεί η προηγουμένως συμφωνηθείσα εγγύηση εργασίας μέχρι τον Μάρτιο του 2026.

Πηγές είπαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Thyssenkrupp και η EPH αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις συνομιλίες για μια κοινοπραξία χάλυβα καθώς οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για συμβόλαια με πελάτες αυτοκινήτων εμποδίζουν τις προσπάθειες του γερμανικού ομίλου να προετοιμάσει ένα απαραίτητο επιχειρηματικό σχέδιο.

Η IG Metall είπε επίσης ότι η Thyssenkrupp πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα παραγωγής χάλυβα 11,5 εκατομμυρίων τόνων ετησίως και ότι όλοι οι υψικάμινοι θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν  για παραγωγή χωρίς άνθρακα.

Αυτή η απαίτηση αναφέρεται επίσης στην HKM, την κοινοπραξία χάλυβα της Thyssenkrupp με τη Salzgitter και τη γαλλική Vallourec , το μέλλον της οποίας θεωρείται αβέβαιο και η οποία θεωρείται η πρώτη για πιθανές περικοπές παραγωγικής ικανότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή