Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν οι αμυντικές βιομηχανίες της Γερμανίας και της Ινδίας για την πιθανή κατασκευή έξι προηγμένων μη πυρηνικών υποβρυχίων για λογαριασμό του Ινδικού Ναυτικού.

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Νέο Δελχί.

Η γερμανική ναυπηγική βιομηχανία Thyssenkrupp Marine Systems ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Ινδό εταίρο της, Mazagon Dock Shipbuilders, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν υποβρύχια για το Ινδικό Ναυτικό και «να συμβάλουν στη στρατηγική συνεργασία της Γερμανίας με την Ινδία».

BIMCO: Την επόμενη δεκαετία θα διαλυθούν 15.000 πλοία (video)

Στόχος η δεκαετής συνεργασία

«Ευελπιστούμε σε μια αξιόπιστη και δεκαετή συνεργασία με την Ινδία. Τα σκάφη που κατασκευάσαμε τη δεκαετία του 1980 λειτουργούν ακόμη και σήμερα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό και θα χαρούμε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην εθνική ασφάλεια της Ινδίας στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι όταν μας καλέσει η Ινδία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Burkhard.

Τα γερασμένα πλοία και ο δρόμος για τα διαλυτήρια

Η Ινδία αναζητά εταίρο συνεργασίας για την παραγωγή έξι υποβρυχίων για τη χώρα αλλά δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις για το θέμα. Το αμυντικό πρόγραμμα της ινδικής κυβέρνησης, εφόσον αποφασιστεί και επισήμως, αναμένεται να κοστίσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή