Κατακυρώθηκαν με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης οι εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου κασμίρ της «Μπριτάννια», που βγήκαν σε πλειστηριασμό την Τετάρτη.

Ο πλειστηριασμός στρεφόταν εις βάρος της «Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Ανώνυμη Εταιρεία» με επισπεύδουσα την ERB RECOVERY DAC, την οποία εκπροσωπεί η DoValue και με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.354.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Για ποιους χτυπάει… το σφυρί

Η εταιρεία βρισκόταν ήδη στη διαδικασία εύρεσης πιθανών αγοραστών ή μισθωτών για το ακίνητο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της. Ο πλειστηριασμός αφορά ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. . Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων φτάνει τα 6.620 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης του ακινήτου που δημοσίευσε η Cerved, προκρίνεται το σενάριο εμπορικής αξιοποίησης του ακινήτου, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε τεθεί ως σενάριο η διαμόρφωση του κτιρίου σε retail park. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, «το κτίριο βρίσκεται κοντά σε περιοχή κατοικιών πυκνής δόμησης με ανάγκες εμπορικών χώρων. Επίσης έχει άνοιγμα πρόσβασης μέσω των λεωφόρων υπερτοπικής σημασίας που το προσεγγίζουν από την πλευρά του πάρκου της Νέας Φιλαδέλφειας, σε συνδυασμό με το γήπεδο της ΑΕΚ του οποίου η λειτουργία πλέον χρήζει συνύπαρξης με εμπορικές χρήσεις και χώρους στάθμευσης».

Η Μπριτάννια ξεκίνησε το 1931 με την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας Britannia Αγγλική Εριουργία εν Ελλάδι από την Crosland Moor & Co που είχε έδρα στο Μάντσεστερ, τον Κ. Ναθαναήλ και την «Γιαννούτσικος-Πετσιάβας» και αρχικό κεφάλαιο 16.000 λίρες.

Αντικείμενο της βιομηχαχίας ήταν η κατασκευή μάλλινων υφασμάτων κασμίρ, ενώ ένας από τους ιδρυτές της, ο Σολομών Αχλαδέφ προερχόταν από την Κρατική Αγγλική Υφαντουργική Σχολή.

Οι εργαζόμενοι -ως επί το πλείστον πρόσφυγες- συμμετείχαν στην ενίσχυση της οργάνωσης για τη «Φανέλα του Στρατιώτη», ενώ το 1938 τής είχε απονεμηθεί μετάλλιο από το υπουργείο Εργασίας.

Η εταιρεία κατέβασε ρολά το 2005, ύστερα από την έκρηξη εισαγωγών υφασμάτων και ιδίως κασμίρ, που άσκησαν έναν ανταγωνισμό στον οποίο η εταιρεία με τη μαικρά ιστορία δεν μπόρεσε να αντέξει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα