Νέο ιστορικό υψηλό κατέκτησε  S&P 500, καθώς η κορυφαία εταιρεία παραγωγής τσιπ Nvidia ανέφερε πολύ ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, ανεβάζοντας τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα.

Ο δείκτης διαπραγματεύτηκε 1,5% υψηλότερα, σημειώνοντας ρεκόρ και ανήλθε σε 5.058 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,15% στις 15.913 μονάδες. Ο Dow Jones  κέρδισε 253 μονάδες ή περίπου 0,7% στις 38.865 μονάδες. Οι τρεις δείκτες οδεύουν να κλείσουν τριήμερο σερί κερδών.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.420 μονάδων

Η μετοχή της Nvidia κατέγραψε άνοδο 15% φθάνοντας στο υψηλό όλων των εποχών. Ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 265% σε σχέση με ένα χρόνο πριν καθοδηγούμενη από την άνθηση της επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης. Η Nvidia, η οποία έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, προέβλεψε επίσης μια νέα θεαματική αύξηση εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, ακόμη και έναντι των αυξημένων προσδοκιών για τεράστια ανάπτυξη.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές μεγάλων εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας. Η μητρική του Facebook Meta και Amazon κατέγραψαν κέρδη που ξεπέρασαν το 3% και 2%, αντίστοιχα. Οι Microsoft και Netflix ενισχύθηκαν περισσότερο από 1%.

Ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη τροφοδότησε το εντυπωσιακό ράλι στη Nvidia, μαζί με άλλα ονόματα της μεγάλης τεχνολογίας, τον περασμένο χρόνο. Το τρίμηνο έκρηξης του κατασκευαστή chip θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον χώρο που έχει ωφελήσει την ευρύτερη αγορά.

Οι μετοχές, όπως υποστηρίζει ο Φίλιπ Κόλμαρ της MRB Partne,r επωφελούνται από την αύξηση των κερδών και την ισχυρότερη οικονομική δραστηριότητα από ό,τι αναμενόταν. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν καθοδικα εάν η οικονομική ανάπτυξη τελικά τιμολογηθεί σε υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων.

«Οι αμερικανικές μετοχές mega cap, ή η ομάδα «Magnificent 7», είναι αφρώδεις. Υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για κέρδη και πολύ υψηλές αποτιμήσεις που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απογοήτευσης» τονίζει. Σημείωσε ότι το ράλι της αγοράς που τροφοδοτείται από τη Nvidia εξακολουθεί να εγκυμονεί «εγγενή κίνδυνο» δεδομένης της κυκλικής φύσης των αποθεμάτων ημιαγωγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street