Ο στρατός της Ουκρανίας πρέπει να μειώσει τη γραφειοκρατία μέσω της ψηφιοποίησης και των έξυπνων διαδικτυακών υπηρεσιών για να ενισχύσει την πολεμική του προσπάθεια κατά της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος του αμυντικού τομέα.

Πούτιν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Το Κίεβο αναζητά τρόπους για να αποκρούσει τον μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό της Μόσχας, μεταξύ άλλων αναθεωρώντας τους κανόνες επιστράτευσης και ενισχύοντας την παραγωγή όπλων.

Η άρση της κληρονομιάς της γραφειοκρατίας και η δημιουργία ενός «προσωποκεντρικού» στρατού θα βοηθήσουν επίσης να καταστεί η Ουκρανία μια πιο αποτελεσματική πολεμική δύναμη, δήλωσε η Κατερίνα Τσερνοχορένκο, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για την ψηφιακή ανάπτυξη.

«Σε καιρό πολέμου, πρέπει να παλεύουμε συνεχώς για τον χρόνο – για τον χρόνο ενός διοικητή, για τον χρόνο ενός στρατιώτη – και αυτός ο χρόνος μπορεί να κερδηθεί μέσω ψηφιακών λύσεων», δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή της στο Κίεβο.

Ψηφιακές υπηρεσίες στο κινητό

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη σχέδια για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για τα μέλη της υπηρεσίας, η οποία θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά διοικητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης έγκρισης από έναν ανώτερο.

Ο Τσερνοχορένκο, ο οποίος επιβλέπει επίσης την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων καινοτομιών στο πεδίο της μάχης στο υπουργείο, δήλωσε ότι ο χρόνος που ξοδεύουν σήμερα τα στρατεύματα για τη συμπλήρωση γραφειοκρατικών εγγράφων είναι «απαράδεκτος» σε καιρό πολέμου.

«Προχωράμε προς ένα οικοσύστημα ψηφιακών υπηρεσιών (που χτίζεται) γύρω από το μέλος της υπηρεσίας», δήλωσε.

Η πλατφόρμα, που ονομάζεται Army+, θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, πρόσθεσε η Τσερνοχορένκο.

Προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση

Η Ουκρανία έχει δώσει προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει επαίνους για την εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Diia, η οποία επιτρέπει στους Ουκρανούς να αποθηκεύουν σημαντικά έγγραφα στο διαδίκτυο και θέτει άλλες υπηρεσίες, όπως η πληρωμή φόρων, στα χέρια τους.

Οι αξιωματούχοι της Άμυνας αναπτύσσουν επίσης ένα ηλεκτρονικό μητρώο των Ουκρανών που μπορούν να κληρωθούν για στράτευση για να βελτιώσουν την κινητοποίηση καθώς οι μάχες παρατείνονται και οι τάξεις της Ουκρανίας αραιώνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα