Την απόκτηση του 100% της BDS Vending Solutions Ltd μέσω της θυγατρικής της Coca-Cola HBC Northern Ireland Limited, ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.

Coca-Cola HBC: Οι πολύτιμες κατηγορίες προϊόντων το 2024 και το μποϊκοτάζ στην Αίγυπτο

Η BDS Vending, με έτος ίδρυσης το 1993, είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση υπηρεσιών αυτόματης πώλησης τροφίμων και ποτών στην Ιρλανδία, διαθέτοντας δίκτυο περίπου 2.000 μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.

Οι δύο ιδρυτές της εξαγορασθείσας εταιρείας, ο David Mullan και ο Brian Berry, συμφώνησαν να υποστηρίξουν τη μετάβαση ιδιοκτησίας της BDS Vending μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η εξαγορά της BDS Vending, είναι συνεπής με τη στρατηγική της Coca-Cola HBC να ενισχύσει τις διαδρομή της προς τον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου του last mile delivery, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκλειδώσει κερδοφόρες ευκαιρίες σε όλο το χαρτοφυλάκιο κρύων και ζεστών ροφημάτων και σνακ.

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών (CCPC) στην Ιρλανδία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Το «ιταλικό άνοιγμα»

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στην Oricola στην Ιταλία, καθώς προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα της για ενεργειακά ποτά στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, η επένδυση στοχεύει στην ανάπτυξη δύο γραμμών παραγωγής, η μία από τις οποίες θα είναι επιφορτισμένη με την αποκλειστική παραγωγή ενεργειακών ποτών. Οι γραμμές αυτές αναμένεται να μειώσουν την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή κατά 25% ανά λίτρο συσκευασμένου υγρού.

Η επένδυση θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του εργοστασίου μόλις εγκατασταθούν και λειτουργήσουν και οι δύο γραμμές μέχρι το τέλος του 2024. Περίπου 50 εργαζόμενοι προβλέπεται να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό των εγκαταστάσεων μετά την ολοκλήρωση και των δύο γραμμών.

Ο φόρος ζάχαρης

«Η Oricola είναι ιστορικά ένα εργοστάσιο αιχμής: ήταν από τις πρώτες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία που χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένο πλαστικό και σήμερα, με την ανακοίνωση του νέου εκσυγχρονισμού και επέκτασης, επιβεβαιώνουμε τον κεντρικό ρόλο αυτού του εργοστασίου και αυτής της περιοχής στις στρατηγικές της ανάπτυξης της Coca-Cola HBC Italia», δήλωσε ο διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και βιωσιμότητας της Coca-Cola HBC Italia, Giangiacomo Pierini.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις