Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας σήμερα, με τις μετοχές της Κίνας να ξεχωρίζουν με την ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων.

Ηλεκτροκίνηση: Η κινεζική εισβολή στην ευρωπαϊκή αγορά

Ο δείκτης CSI 300 έκλεισε κατά 0,09% υψηλότερα στις 3.489,74 μονάδες, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί για εννέα συνεχόμενες ημέρες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε όμως κατά 0,13% χαμηλότερα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές πώλησης των νεόδμητων εμπορικών κατοικιών σε πόλεις πρώτης κατηγορίας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, με τις μειώσεις να περιορίζονται κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στα τέλη του περασμένου έτους, η “ταραγμένη” αγορά ακινήτων της χώρας σημείωσε τις χειρότερες μειώσεις στις τιμές των νέων κατοικιών εδώ και σχεδόν εννέα χρόνια.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,13% υψηλότερα στις 2.667,70 μονάδες, ενώ ο Kosdaq μικρότερης κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,18% στις 868,57 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 7.643,60 μονάδες.

Οι μετοχές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές σήμερα λόγω των γενεθλίων του αυτοκράτορα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν τον Ιανουάριο με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον ετών, χάρη στη μείωση του κόστους καυσίμων και στέγασης. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,9%, τη χαμηλότερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης