Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την εβδομάδα, με κυρίαρχο καταλύτη τη μετοχή της Nvidia, η οποία εντυπωσίασε με κέρδη και προβλέψεις, και ξεπέρασε σήμερα σε κεφαλαιοποίηση τα 2 τρισ. δολ… 

Ο S&P 500 σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή, αφού σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ στις 5.088,80 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%. Νωρίτερα την Παρασκευή, ο δείκτης της ευρείας αγοράς έσπασε για πρώτη φορά τις 5.100 μονάδες. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πρόσθεσε 62,42 μονάδες ή 0,16%, φτάνοντας επίσης σε νέο ρεκόρ και έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 39.131,53.

Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχασε περίπου 0,28% για να κλείσει στις 15.996,82, αλλά είχε σημειώσει νέο υψηλό 52 εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,66%, Nasdaq κέρδισε 1,4% και ο Dow σημείωσε άνοδο 1,3% από την αρχή της εβδομάδας.

«Το ερώτημα από εδώ και στο εξής είναι αν οι επενδυτές κλονίζουν αυτή τη δυναμική; Έχουμε τρέξει μέχρι τώρα, τόσο γρήγορα. Μπορεί να μην έχει πολύ νόημα να κυνηγάμε αυτό το είδος δυναμικής», δήλωσε ο Charlie Ripley, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός στην Allianz Investment Management.

«Προφανώς, δεν έχουμε δει την ίδια δυναμική όπως έχουμε από τις τεχνολογικές μετοχές…νομίζω ότι αυτό εγκυμονεί κάποιους κινδύνους όσον αφορά το πού πάει τελικά ο δείκτης, επειδή σαφώς όλα είναι εμπροσθοβαρή στις μετοχές τεχνολογίας», πρόσθεσε στο CNBC.

Στο επίκεντρο τα επιτόκια

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων όμως, το ζήτημα των επιτοκίων της Federal Reserve παραμένει στο επίκεντρο. Ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, υπογράμμισε τη θέση της κεντρικής τράπεζας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα κινηθούν προσεκτικά καθώς εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στη νομισματική πολιτική.

Ο Waller είπε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου αυξάνουν την πιθανότητα να χρειαστεί να αναβληθούν οι μειώσεις Είπε ότι θα χρειαστεί να δει «τουλάχιστον άλλους δύο μήνες» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό πριν αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για επιθετικές μειώσεις επιτοκίων φέτος, ενώ αναμένουν την πρώτη μείωση να έρθει τον Ιούνιο. Επίσης, αυξάνονται οι πιθανότητες – περίπου 35% – ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να περιμένει ακόμη και τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street