Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο και οδεύει για κλείσιμο εβδομάδας με απώλειες στη σκιά της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed και των δηλώσεων αξιωματούχων της για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,44 δολ. ή 1,7%, στα 82,23 δολ. το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate σημείωσαν πτώση κατά 1,47 δολ. ή 1,9% στα 77,11 δολ.

Wall Street: Αφομοιώνει το ράλι

Και οι δύο δείκτες αναφοράς προετοιμάζονται να κλείσουν την εβδομάδα με απώλειες μετά από δύο εβδομάδες κερδών, αλλά οι ενδείξεις για υγιείς ανησυχίες για τη ζήτηση και την προσφορά καυσίμων θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν τις τιμές τις επόμενες ημέρες.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων τουλάχιστον για άλλους δύο μήνες, είπε την Πέμπτη ο διοικητής της Fed Christopher Waller, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, λένε ότι η ζήτηση παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό υγιής παρά τον αντίκτυπο των υψηλών επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δείκτες ζήτησης της JPMorgan δείχνουν ότι η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε μηνιαία βάση έως τις 21 Φεβρουαρίου, ανέφεραν οι αναλυτές της.

Η Fed διατήρησε το επιτόκιο πολιτικής της σταθερό σε εύρος 5,25% έως 5,5% από τον περασμένο Ιούλιο. Τα πρακτικά της συνάντησής της τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες ανησυχούσαν μήπως κινηθούν πολύ γρήγορα για να χαλαρώσουν την πολιτική.

Ο Waller επεσήμανε ότι Fed έχει την πολυτέλεια να «περιμένει λίγο ακόμα» , αποκρούοντας το επιχείρημα ότι η κεντρική τράπεζα θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities