Την Huawei κατονόμασε ως τον κορυφαίο ανταγωνιστή της σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης, το «παιδί θαύμα» της Τεχνητής Νοημοσύνης, η αμερικανική Nvidia.

Nvidia: Με σπασμένα φρένα τρέχει προς την εποχή της AI

Η δυνατότητες της Huawei

Σε κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Nvidia ανέφερε ότι η κινεζική Huawei την ανταγωνίζεται στην προμήθεια τσιπ που έχουν σχεδιαστεί για την τεχνητή νοημοσύνη, όπως μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU) και τσιπ δικτύωσης. Η εταιρεία προσδιόρισε επίσης τη Huawei ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών cloud που σχεδιάζει το δικό της υλικό και λογισμικό για τη βελτίωση των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Huawei ανέπτυξε τη σειρά τσιπ Ascend ως αντίπαλο δέος για τη σειρά τσιπ AI της Nvidia. Το κύριο προϊόν της κινεζικής εταιρείας, το τσιπ 910B, αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του τσιπ A100 της Nvidia, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου τρία χρόνια.

Οι αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι η αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας αξίζει 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρυσι, το Reuters ανέφερε ότι η γιγάντια κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu έκανε μια παραγγελία τσιπ στη Huawei πριν από τους ευρέως αναμενόμενους νέους κανόνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ που αυστηροποιούν τους περιορισμούς για τα προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που εξάγονται στην Κίνα.

Οι άλλοι ανταγωνιστές

Στους υπόλοιπους αντιπάλους της Nvidia περιλαμβάνονται η Intel, η Advanced Micro Devices, η Broadcom και η Qualcomm. Αλλά και εταιρείες cloud computing όπως η Amazon και η Microsoft.

Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 14% στις πρώτες απογευματινές συναλλαγές της Πέμπτης, αφού η εταιρεία εξέδωσε πρόβλεψη εσόδων που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις συναίνεσης, καθώς συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για AI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη γεφυρώνει το χάσμα ανθρώπου – μηχανής
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη γεφυρώνει το χάσμα ανθρώπου - μηχανής

Η Γενική Διευθύντρια της Microsoft, Ιωάννα Ανδρονοπούλου, τόνισε πως «έχουμε περάσει από τη χρονιά των ανακοινώσεων, το 2023, στη χρονιά της πραγματικής υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης»