
Σε συμφωνία προχώρησαν τα συνδικάτα και η εταιρεία εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος θα ανοίξει πάλι αύριο, Κυριακή, αφού παρέμεινε κλειστός για πέντε ημέρες λόγω απεργίας.
«Η διοίκηση της Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της απεργίας που προβλέπει ότι οι δύο πλευρές θα παρακολουθούν τακτικά το οικονομικό μοντέλο, την εξέλιξη των επενδύσεων εργασίας και των εσόδων της εταιρείας μέσω ενός οργάνου που θα συνεδριάζει κάθε 6 μήνες», διευκρινίζει η SETE σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Απεργίες: Μπορεί να μπει σε απεργιακό ρυθμό και η φετινή χρονιά; – Τι είδε το Cornell
Τι διεκδικούσαν
Οι εργαζόμενοι απαιτούσαν από τη δημοτική αρχή του Παρισιού να επανεξετάσει το πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης του μνημείου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές υποεκτιμούν το κόστος συντήρησης του ηλικίας 135 ετών μνημείου, εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι ο δήμος του Παρισιού, που κατέχει το 99% του φορέα εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ, ονόματι SETE, βασίζεται σε ένα «μη βιώσιμο» επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει υπερβολική έμφαση στις πωλήσεις εισιτηρίων και υποτιμά το κόστος συντήρησης και επισκευών.
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί 400 εργαζόμενους στον Πύργο του Άιφελ υποστηρίζει ότι το τρέχον σχέδιο συντήρησης του Πύργου λειτουργεί εις βάρος των επισκεπτών και επιβαρύνει τους εργαζόμενους με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
Κίνδυνος να κλείσει το μνημείο εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων;
Η SETE υπολογίζει ότι το μνημείο θα προσελκύσει 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συνδικάτο ωστόσο αντιτείνει ότι ο αριθμός αυτός δεν έχει επιτευχθεί ποτέ. Ο πύργος, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς, υποδέχεται συνήθως περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, ή περίπου 20.000 την ημέρα.
Οι εργαζόμενοι του Πύργου είχαν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση και στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα που σηματοδοτούσε την 100ή επέτειο του θανάτου του Γκουστάβ Άιφελ, του Γάλλου μηχανικού, η εταιρεία του οποίου σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι. Η απεργιακή κινητοποίηση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων των εργαζομένων με τις αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.
Κατά την ίδια περίοδο, το συνδικάτο είχε προειδοποιήσει ότι με βάση τον τρέχοντα προϋπολογισμό του δήμου του Παρισιού, ο πύργος θα μπορούσε να κλείσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.