Σε στενό εύρος, με πολύ χαμηλό τζίρο, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έχει καταφέρει να διαχειρίζεται επαρκώς τις πιέσεις που δέχεται μεγάλο μέρος του ταμπλό του, ειδικά οι τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,12% στις 1.411,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.426,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,72% στις 1.223,57 μονάδες.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο τζίρος

Αν και σε επίπεδο τίτλων αρκετοί είναι αυτοί που ξεχωρίζουν σήμερα, εντούτοις τα χαμηλά επίπεδα συναλλαγών έχουν προβληματίσει αρκετά τους συμμετέχοντες. Και μπορεί να αποδίδεται η εικόνα αυτή στην αναμονή που υπάρχει για το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξουν επισήμως νέα πριν την Παρασκευή.

Έτσι, η αγορά χρειάζεται προσοχή καθώς έχει στενέψει τα όρια των στηρίξεων της, με τις προθέσεις αρκετών χαρτοφυλακίων να «κρύβονται» πίσω από τις αναδιαρθρώσεις με στόχο την βελτίωση της ρευστότητάς τους. Ο γενικός δείκτης συντηρείται έντεχνα πάνω από τις 1.400 μονάδες, με την κοντινή στήριξη να είναι στις 1.410 μονάδες. Πιθανή διάσπαση θα φέρει τον δείκτη στην ζώνη των 1.375-1.385 μονάδων, ενώ η αντίσταση είναι στις 1.444 μονάδες.

Από τη μεριά του, ο FTSE 25  έχει κοντινή στήριξη στις 3.423 μονάδες, που σε περίπτωση κατοχύρωσης μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τις 3.363 μονάδες. Ο ταλαντωτής συνεχίζει την διόρθωση του, ενώ σε περίπτωση ανοδικής κίνησης οι 3.504 μονάδες είναι επόμενη αντίσταση. Αντίστοιχα ο τραπεζικός έχει κοντινή στήριξη στις 1.227 μονάδες, η διάσπαση του οποίου θα μας φέρει αντιμέτωπους με τις 1.201 μονάδες. Οι 1.249 και 1.267 μονάδες είναι αντιστάσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Motor Oil, Aegean, Ελλάκτωρ, Jumbo και Cenergy σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Eurobank, Autohellas, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, να στηρίξουν τα επίπεδα προσπαθούν οι Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, καθώς σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Σαράντη, ΔΕΗ, Coca Cola, Alpha Bank και Λάμδα να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή ο Τιτάνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών