Αυτό που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι η ακρίβεια που απασχολεί σχεδόν ολόκληρη την κοινωνική κλίμακα και οι επιθετικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Σχεδόν οι πάντες ασχολούνται με αναλύσεις για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αυξητική τάση των τιμών όλων σχεδόν των προϊόντων και από τις δυσκολίες επιβίωσης των περισσότερων αγροτικών οικογενειών.

Αυτό που περιέργως απουσιάζει από όλες αυτές τις αναλύσεις και ρεπορτάζ είναι το τι πραγματικά έχει προκαλέσει τα προβλήματα αυτά. Τα σημερινά προβλήματα έχουν ως σημείο εκκίνησής τους τα μέτρα που εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει να υιοθετούνται ως αποτέλεσμα πιέσεων των λογής «πρασίνων» οργανώσεων για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «κλιματικής αλλαγής».

Χωρίς ίχνος αδιαμφισβήτητης επιστημονικής απόδειξης, πλην του διάτρητης αξιοπιστίας IPCC του ΟΗΕ, και παρά της περί αντιθέτου δηλώσεις πλειάδας επιστημόνων και ειδικών, πολλές κυβερνήσεις της Δύσης έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν μέτρα καταστροφής των καπιταλιστικών τους οικονομιών. Και αυτά στο όνομα της επίτευξης μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που δήθεν είναι υπεύθυνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και της «πορείας του προς την καταστροφή!». Το βιβλίο του Rupert Darwell «Green Tyranny» αποκαλύπτει πολλές παγκόσμια μεθοδευμένες τέτοιες «πράσινες» απάτες.

Οπως είχα γράψει παλαιότερα στο in.gr: «Η πραγματικότητα δείχνει πως η αλήθεια διαφέρει πολύ απ’ όσα λένε οι προπαγανδιστές όπως και εκείνοι που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Λ.χ., παρά μια δραματική αύξηση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην πραγματικότητα μειώθηκαν μεταξύ 1940 και 1970! …Λέγεται, λ.χ.,  πως φέτος υπήρξε το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων 200 χρόνων. Γιατί όμως είχαμε μία εξίσου ζεστή περίοδο πριν από τόσα χρόνια;

Αφού δεν υπήρχαν τόσες εκπομπές αερίων; Ούτε τόσο αναπτυγμένη βιομηχανική παραγωγή!». Ο ειδικός επιστήμονας σε κλιματικές προβλέψεις, και αδελφός του πρώην ηγέτη του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Πιερς Κόρμπιν, αρνείται την υποτιθέμενη «επιστημονική ομοφωνία» για την ανθρώπινη ευθύνη στην αλλαγή του κλίματος και υποστηρίζει πως τα ΜΜΕ, το Μετεωρολογικό Γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλοί «διεφθαρμένοι επιστήμονες» επιχειρούν πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης στo πλαίσιo μιας «συνωμοτικής επιχείρησης διευθυνόμενης από το Κατάρ με στόχο τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα» (εφημερίδα «Independent», 14 Αυγούστου 2015).

Ολα αυτά βέβαια καταλήγουν σε πανάκριβη ενέργεια, με τον εξοστρακισμό του άνθρακα, του λιγνίτη και την περιορισμένη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Κάποιοι, μάλλον αστειευόμενοι ή θεωρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους, ομιλούν σήμερα για ακριβή συμβατική ενέργεια (λ.χ. λιγνίτη), αποσιωπώντας πως η χρήση του έχει επιβαρυνθεί με μεγάλες ποινές από την ΕΕ! Οι εξεγερμένοι αγρότες εκφράζουν την απελπισία τους λόγω ακριβώς των νέων αυτών οικονομικών αδιεξόδων. Σε συνέντευξή μου στις 25/5/2021, είχα προβλέψει: «Το ρεύμα ακριβαίνει, η επισιτιστική κρίση έρχεται, οι επενδύσεις στις εξορύξεις για ενέργεια μειώνονται. Θα μείνουμε απαθείς παρατηρώντας την αυτοκτονία μας; Ξεχάστε λοιπόν τα μέτρα για το κλίμα και κοιτάξτε την ευημερία των λαών μας».

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion