Ο βρετανικός λιανοπωλητής ηλεκτρονικών ειδών Currys απέρριψε μια βελτιωμένη προσφορά από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management, σύμφωνα με πηγές – γνώστες των διεργασιών. Η νέα προσφορά από την Elliott τοποθετήθηκε στις 67 λίρες ανά μετοχή, από την πρώτη πρόταση των 62 πέννες, ανέφεραν οι πηγές. Οι μετοχές της Currys αυξήθηκαν κατά 3% στις 68,75 λίρες νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, αποτιμώντας την εταιρεία στα 779 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τους FT.

Currys: Κινεζικό ενδιαφέρον για την εταιρεία που πούλησε την Κωτσόβολος

Μέχρι το ενδιαφέρον της Elliott, οι μετοχές της Currys είχαν ατονήσει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά την πρώτη προσφορά από την Elliott, ο κινεζικός λιανοπωλητής JD.com δήλωσε επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά για τον λιανοπωλητή.

Αφού δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του 2014 της εταιρείας λιανικής πώλησης κινητής τηλεφωνίας Carphone Warehouse και της Dixons Retail, η Currys αντιμετώπισε μια σκληρή αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι δραστηριότητές της στη Σκανδιναβία δυσκολεύτηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Currys, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Redwheel, υποστήριξε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να απορρίψει την πρώτη προσφορά της Elliott, λέγοντας ότι ο λιανοπωλητής άξιζε σημαντικά περισσότερο.

Οι αναλυτές της Peel Hunt έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι θα «δυσκολευτούν να δουν το διοικητικό συμβούλιο [της Currys] να ασχολείται με οτιδήποτε λιγότερο από 80 πένες».

Οι Elliott και Currys αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το Sky News ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Elliott είχε αυξήσει την προσφορά της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, προσπαθεί να προωθήσει επιχειρήσεις υψηλότερου περιθωρίου, συμπεριλαμβανομένων των επισκευών και της συντήρησης των ηλεκτρονικών προϊόντων που πωλεί. Τον Νοέμβριο, η Currys συμφώνησε να πουλήσει την ελληνική επιχείρησή της, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το 7% των εσόδων, σε μια συμφωνία 175 εκατομμυρίων λιρών.

Η Elliott, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 65 δισ. δολαρίων και επενδύει σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, έχει ήδη κάποια έκθεση στον κεντρικό δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω της ιδιοκτησίας των βιβλιοπωλείων Waterstones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή