Σε περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στον χώρο του Τύπου προσανατολίζεται ο γίγαντας ειδών πολυτελείας LVMH, καθώς βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την αγορά του γαλλικού περιοδικού Paris Match από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Lagardere, ο οποίος ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τη Vivendi του Vincent Bollore.

Ο ιδιοκτήτης του παντοδύναμου ομίλου, Μπερνάρ Αρνό, προσέγγισε τη Lagardere με μια προσφορά και το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές συνομιλίες, ανέφερε ο εκδότης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων την Τρίτη.

Η Vivendi ανέλαβε πέρσι την Paris Match, η οποία μεταξύ άλλων ως εταιρεία δρσατηριοποιείται και στον τομέα των ταξιδιών.

LVMH: Γιατί επενδύει στοχευμένα στα ρολόγια πολυτελείας

Εφόσον τα σχέδια του δαιμόνιου επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό έχουν θετική κατάληξη, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα αυξήσει τη συλλογή του από μέσα ενημέρωσης. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton είναι ήδη ιδιοκτήτρια της Les Echos και της εφημερίδας Le Parisien.

Το Paris Match, ένα ιλουσρασιόν φωτογραφικό περιοδικό με ιστορίες για διασημότητες και μέλη βασιλικών οικγοενειών, καθώς και ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, θεωρείται παραδοσιακά ως μια επιρροή που συχνά ενίσχυσε τις πιθανότητες των υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας.

Και στο Χόλιγουντ

Τις προηγούμενες μέρες, οι FT έγραψαν ότι ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH μπαίνει στον κόσμο της ψυχαγωγίας του Χόλιγουντ καθώς επιδιώκει να προωθήσει τις 75 μάρκες του ομίλου μέσω ταινιών και τηλεόρασης.

Το εγχείρημα, που ονομάζεται 22 Montaigne Entertainment από τη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων του ομίλου στο Παρίσι, θα επιβλέπεται από τον Antoine Arnault, μεγαλύτερο γιο του ιδρυτή της LVMH Bernard Arnault, και από τον Anish Melwani, πρόεδρο της LVMH North America.

Η πλατφόρμα θα είναι μια συνεργασία με τα Superconnector Studios, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ που συνδέει επωνυμίες με εταιρείες παραγωγής, διασημότητες και στούντιο στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή