Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των πλήρως ηλεκτρικών, γίνονται πιο επιθυμητά από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα, επισήμανε την Τρίτη το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports, προσθέτοντας παράλληλα επτά από αυτά στις δέκα καλύτερες επιλογές του για το 2024.

Τέσσερα από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Toyota μπήκαν στη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του Prius και μιας υβριδικής έκδοσης του δημοφιλούς σεντάν Camry, αναφέρει το Reuters.

Hλεκτρικά οχήματα: To σχέδιο της Κίνας που… έκοψε μαχαίρι τα γέλια του Μασκ

Το Model Y της Tesla, το φορτηγό pickup Maverick Hybrid της Ford και το X5 PHEV της BMW, μπήκαν επίσης στη λίστα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, αφού αντιστοιχούν στο 16,3% του συνόλου των πωλήσεων ελαφρών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι.

Στην έρευνα προστίθεται ότι τα υβριδικά οχήματα με πρίζα (PHEV), τα οποία γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ενός κανονικού υβριδικού οχήματος και ενός ηλεκτρικού οχήματος, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, καθώς οι πωλήσεις των PHEV αυξήθηκαν κατά 60% πέρυσι.

«Για πολλούς οδηγούς, τα PHEV θα σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα σε σύγκριση με ένα βενζινοκίνητο, υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα», δήλωσε ο Jake Fisher, ανώτερος διευθυντής δοκιμών αυτοκινήτων της CR.

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία BMW διατήρησε την κορυφαία θέση της στην κάρτα αναφοράς μάρκας 2024 του Consumer Reports, η οποία κατέταξε 34 μάρκες με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

Η συνολική βαθμολογία είναι ένας συνδυασμός των αποτελεσμάτων οδικών δοκιμών της CR, της προβλεπόμενης αξιοπιστίας, των δεδομένων ικανοποίησης των ιδιοκτητών και της ασφάλειας για όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν.

Μεταξύ των αμερικανικών εγχώριων αυτοκινητοβιομηχανιών, η General Motors κατατάχθηκε στην υψηλότερη θέση, με την Buick να βρίσκεται στην 13η θέση και να ακολουθείται από τη Ford και την Tesla στην 17η και 18η θέση αντίστοιχα.

Η Rivian και η GMC ήταν οι δύο μοναδικές μάρκες με έδρα τις ΗΠΑ που τοποθετήθηκαν στην τελευταία πεντάδα της έκθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα