Υπό πίεση βρίσκονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να αναμένει όμως τα κρίσιμα στοιχεία για την πορεία των τιμών καταναλωτή, την ώρα που ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας δείχνει να υποχωρεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,52% στις 38.769 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,26% στις 5.064 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,40% στις 15.971 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της eBay σημειώνει άνοδο σχεδόν 5% αφού ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της  και ότι θα δαπανήσει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια για επαναγορές μετοχών. Από την άλλη, η Urban Outfitters χάνει περισσότερο από 9% μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον Drew Pettit, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών των ΗΠΑ στη Citi, τα εταιρικά αποτελέσματα στην ουσία δεν είναι πολύ καλά, με την αγορά όμως να κάνει μια ήπια διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά στα οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, αναμένεται και η ανακοίνωση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Ιανουάριο την Πέμπτη, η οποία είναι η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού από την Federal Reserve.

Στα μάκρο της ημέρας όμως, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο του 2023 από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, σύμφωνα με αναθεώρηση που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου σήμερα. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,2%, ήτοι 0,1 εκατοστιαία μονάδα χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση. Η αναθεώρηση προς τα κάτω οφείλεται κυρίως σε μικρότερες από τις αναμενόμενες επενδύσεις ιδιωτικών αποθεμάτων, οι οποίες αντιστάθμισαν τις ανοδικές αναθεωρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις καταναλωτικές δαπάνες.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, η τιμή των ατομικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 1,8% το τρίμηνο και 2,1% για τον πυρήνα, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, και οι δύο κατά 0,1 εκατοστιαία μονάδα υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street