Πιέσεις, ειδικά από το μέτωπο του Dow Jones, δέχτηκε σήμερα η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να προσπαθεί να αντισταθμίσει τα νέα δεδομένα από τους “γίγαντες” του λιανεμπορίου, μετά το αδύναμο guidance από τις Macy’s και Lowe’s.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,25% στις 38.972 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,17% στις 5.078 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 16.025 μονάδες.

Γερμανικές στηρίξεις έλαβαν οι ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων, οι Macy’s και Lowe’s σημείωσαν πτώση άνω του 4% η καθεμία, αφού ανακοίνωσαν αδύναμη καθοδήγηση για την πορεία των μεγεθών τους. Από την άλλη πλευρά, οι Zoom Video και Hims & Hers Health ενισχύθηκαν κατά 6,4% και 31%, αντίστοιχα, μετά από τις ανακοινώσεις κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν και η Sony, η οποία έχασε σχεδόν 1% καθώς ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 900 υπαλλήλους στη μονάδα PlayStation, ή το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθιστώντας την πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει περικοπές προσωπικού.

Την παράσταση όμως έκλειψε το +90% της Viking Therapeutics, αφού η βιοφαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από την κλινική φάση 2 του φαρμάκου απώλειας βάρους VK2735. Η Viking δήλωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) για να συζητήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών και τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη του VK2735.

«Η αγορά προσπαθεί να χωνέψει τα επίπεδα», σύμφωνα με τον Ross Mayfield, αναλυτή επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. Είναι κάτι που χρειάζεται, καθώς αρκετοί τίτλοι έχουν μεγάλα και ελκυστικά προς κατοχύρωση κέρδη, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ότι στερήθηκε πραγματικής κατεύθυνσης, έθιξε για τη Wall Street σήμερα Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research. Διαφορετικοί τομείς «βαδίζουν ο καθένας σε διαφορετικούς ρυθμούς», ανέφερε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των παραγγελιών διαρκών αγαθών μειώθηκε κατά 6,1% ή 18,0 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, φθάνοντας στα 276,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Απογραφής.

Ο εξοπλισμός μεταφορών ηγήθηκε της καθοδικής τάσης, με πτώση 3,3% ή 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στα 86,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,3% τον αναφερόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street