Εντός 90 ημερών καλείται η Boeing να εκπονήσει σχέδιο για τη διόρθωση σοβαρών ζητημάτων ποιότητας και ασφάλειας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Προηγήθηκε, μια ημέρα νωρίτερα, συνάντηση μεταξύ του διαχειριστή της FAA, Μάικ Γουίτακερ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, όπου ο Γουίτακερ υπέβαλε το αίτημα.

Ryanair: Απαιτεί αποζημίωση από την Boeing για τις καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών

Σημειώνεται ότι η FAA διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο και η οποία διαπίστωσε «αποσύνδεση» μεταξύ των στελεχών της Boeing και των υπαλλήλων για ζητήματα ασφάλειας και εκτίμησε ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται για το μέλλον της επαγγελματικής τους καριέρας λόγω αναφοράς ζητημάτων ασφάλειας.

Η συνάντηση προηγήθηκε της αναμενόμενης έκδοσης ενός πορίσματος ελέγχου διάρκειας έξι εβδομάδων της FAA στη γραμμή παραγωγής της Boeing – ένας έλεγχος που ωθήθηκε από τη διαπίστωση των ερευνητών ότι δεν είχαν τοποθετηθεί κρίσιμα μπουλόνια σε ένα βύσμα πόρτας Boeing 737 Max 9 που άνοιξε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η FAA τόνισε ότι το σχέδιο της Boeing πρέπει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες στην εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας της εταιρείας, γνωστό ως SMS, καθώς και στην ενσωμάτωση του προγράμματος SMS με ένα άλλο ποιοτικό πρόγραμμα. Το SMS είναι ένα εγχειρίδιο που υποτίθεται ότι καθοδηγεί τους υπαλλήλους σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να διασφαλίσουν ότι τα αεροπλάνα είναι ασφαλή. Ωστόσο, η επιτροπή, παρά τη λεπτομερή επανεγγραφή του εγχειριδίου τα τελευταία χρόνια, διαπίστωσε ότι «πολλοί υπάλληλοι της Boeing δεν επέδειξαν γνώση των προσπαθειών της Boeing με το εν λόγω εγχειρίδιο, ούτε του σκοπού και των διαδικασιών του».

Η επιτροπή που ανέφερε για τις ελλείψεις ασφαλείας της Boeing τη Δευτέρα συνέστησε στην εταιρεία να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα εντός έξι μηνών. Ωστόσο η νέα οδηγία της FAA θέτει ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα.

Το σχέδιο της Boeing που θα προκύψει πρέπει να οδηγήσει σε μια «μετρήσιμη, συστημική αλλαγή στον ποιοτικό έλεγχο της κατασκευής», ανέφερε η FAA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή