Η κινεζική BYD , παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το Yangwang U8, ένα πολυτελές plug-in υβριδικό SUV που μπορεί να επιπλέει σε περίπτωση ατυχήματος στο νερό.

Με βάρος περίπου 3,5 μετρικούς τόνους, το μοντέλο μπορεί επίσης να κάνει μια πλήρη στροφή επί τόπου χάρη σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Το SUV πωλείται προς το παρόν μόνο στην Κίνα, αν και η BYD δεν αποκλείει την εξαγωγή του σε άλλες αγορές.

BYD: Ηλεκτρικό supercar 233.455 δολαρίων – Στην… κόντρα με τα βενζινοκίνητα των Ferrari – Lamborghini

«Αυτό το όχημα θα μπορούσε ίσως να μεταφερθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές με περιορισμένη διανομή, αλλά όχι απαραίτητα ακριβώς στην παρούσα μορφή του», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της BYD για τη Γαλλία Guillaume Calvar.

«Αλλά προς το παρόν, εμείς … δοκιμάζουμε την ελκυστικότητά του», πρόσθεσε.

Η BYD δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είχε πουλήσει συνολικά 3.653 από το U8, το οποίο έχει τιμή από 1,098 εκατομμύρια γουάν (152.550 δολάρια) στην Κίνα, από τότε που ξεκίνησε τις παραδόσεις τον Νοέμβριο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε επίσης την περασμένη Κυριακή στην Κίνα το σπορ supercar Yangwang U9 και άνοιξε τις προπαραγγελίες με τιμή εκκίνησης 1,68 εκατομμύρια γουάν (233.450 δολαρίων).

Το κινεζικό ηλεκτρικό supercar υψηλών επιδόσεων θέλει να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά  και βασικά να αντιμετωπίσει τις βενζινοκίνητες επιλογές που προσφέρονται από ανταγωνιστές όπως η Ferrari και η Lamborghini.

Το Yangwang U9 προορίζεται σε πρώτη φάση για την εσωτερική αγορά της Κίνας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά στη Σαγκάη. Το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει τα 100 km/h σε 2,36 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 309,19 km/h.

Η BYD, αρκτικόλεξο του «Build Your Dreams»,   δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα διαθέσει το πολυτελές εμπορικό σήμα Yangwang στην Ευρώπη, δήλωσε ο G.Calvar.

Προς το παρόν, η εταιρεία επικεντρώνεται στην ηλεκτρική και υβριδική γκάμα της BYD και στο λανσάρισμα της premium μάρκας Denza.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή