Να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό σκοπεύει η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, με στόχο να μετατραπεί σε εξαγωγικό κόμβο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ανταγωνισμός και… συνεργασία στην αγορά της Κίνας – Τι προτείνει η BYD στην Tesla

Η κινεζική εταιρεία, η οποία το προηγούμενο τρίμηνο μετατράπηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, ξεπερνώντας σε πωλήσεις την Tesla, έχει ξεκινήσει να εκπονεί – σύμφωνα με τον Nikkei – μελέτη σκοπιμότητας για ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό και διαπραγματεύεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορα επίπεδα για την τοποθεσία και άλλους όρους της επένδυσης.

Η BYD, η οποία πωλεί ηλεκτρικά οχήματα κατά βάση στην Κίνα, στοχεύει στην επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της και κατασκευάζει νέα εργοστάσια στο εξωτερικό, ενώ αναπτύσσει και τις εξαγωγές της από τις βάσεις παραγωγής της στην Κίνα.

Εξηγώντας την στρατηγική της εταιρείας, ο διευθυντής της BYD για το Μεξικό τονίζει ότι η παραγωγή οχημάτων εκτός της χώρας στην οποία βρίσκεται η έδρα της εταιρείας είναι απαραίτητη για μια διεθνή μάρκα.

Εκτός από το Μεξικό, η BYD σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο και στη Βραζιλία, σε μια επένδυση ύψους 605,94 εκατομμύρια δολάρια.

Απογειώνονται οι πωλήσεις

Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και τα υβριδικά αυτοκίνητα – μια κατηγορία γνωστή ως οχήματα νέας ενέργειας – αποτελούσαν περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Κίνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου. Οι κρατικές επιδοτήσεις και οι περιορισμοί πινακίδων κυκλοφορίας έχουν συμβάλει στην ενίσχυση των πωλήσεων νέων ενεργειακών αυτοκινήτων, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ενσωματώσει εντυπωσιακή νέα τεχνολογία για να προσελκύσουν αγοραστές.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα της BYD ανήκουν στην κατηγορία της μαζικής αγοράς. Η εταιρεία πέρυσι κυκλοφόρησε μια μάρκα υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται Yangwang, της οποίας το U8 SUV πωλείται για περισσότερα από 1 εκατομμύριο γιουάν (141.000 δολάρια).

Το premium ηλεκτρικό σεντάν της BYD, το Han, πωλείται σε παρόμοιο εύρος τιμών με τα αυτοκίνητα της Tesla — πάνω από 200.000 γιουάν (28.000 δολάρια). Το τέταρτο τρίμηνο, η BYD πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα με μπαταρία από την Tesla.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green