Κανείς δεν βρέθηκε να «χτυπήσει» το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε., στο Πολύκαστρο Κιλκίς, με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός που είχε οριστεί για σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, να ματαιωθεί, όπως προκύπτει από την ψηφιακή πλατφόρμα e-auction.

Καπνική Μιχαηλίδης: Στο σφυρί το βιομηχανικό συγκρότημα στο Πολύκαστρο

Αντίθετα οι πλειστηριασμοί των δύο ακινήτων ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Ι. Μιχαηλίδη, προέδρου και CEO της Καπνικής: ένα διαμέρισμα και ένα γραφείο στη Θεσσαλονίκη με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, ολοκληρώθηκαν, καθώς βρέθηκαν αγοραστές δίνοντας ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Ήτοι 93.001 και 81.001 ευρώ αντίστοιχα.

Επισπεύδουσα για το βιομηχανικό ακίνητο της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας επεξεργασίας καπνού ήταν η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank AG – δια του υποκαταστήματός της στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Το συνολικό ποσό της απαίτησης ανέρχεται σε 253.554.515,41 ευρώ ενώ το ποσό της εκτέλεσης είναι 500.000 ευρώ.

Τι αφορούσε ο πλειστηριασμός

Ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα γήπεδο έκτασης 200.876,61 τ.μ. μετά του επ’ αυτού κτιριακού συγκροτήματος αποθήκευσης και επεξεργασίας καπνού, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο αποτελεί τμήμα μείζονος γηπέδου εμβαδού 300.134,68 τ.μ. και βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του οικισμού Κοτύλη (Καζάνοβο), στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και συγκεκριμένα επί του 2ου χλμ της επαρχιακής οδού Σιταριάς-Πολυκάστρου.

Επί του γηπέδου έχει ανεγερθεί κτιριακό συγκρότημα αποθήκευσης και επεξεργασίας καπνού επιφάνειας 81.602 τ.μ. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούν τμήμα μίας μεγαλύτερης βιομηχανικής εγκατάστασης επεξεργασίας και αποθήκευσης καπνών που ωστόσο δεδομένης της χρήσης των κτισμάτων που περιλαμβάνει δύναται να λειτουργήσει και ως αυτόνομο ακίνητο.

Οι εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις είναι συνολικής δόμησης και κάλυψης 64.909,93 τ.μ.και 45.329,64 τ.μ. αντίστοιχα και περιλαμβάνουν το βιομηχανοστάσιο.

Πιο αναλυτικά το βιομηχανοστάσιο αποτελεί ένα ισόγειο κτίσμα παραλληλόγραμμου σχήματος που εξυπηρετούσε την διαλογή και επεξεργασία καπνού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θαλάμους τεχνητής ωρίμανσης, γραφειακούς χώρους και βοηθητικούς χώρους (κουζίνα,WC και χώροι προσωπικού).

Τα δάπεδα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα ή επενδεδυμένα με συνθετικό υλικό και κεραμικά πλακίδια κατά περίπτωση, ενώ η εσωτερική τοιχoποιία και οροφή των θαλάμων τεχνητής ωρίμανσης φέρουν επένδυση από μονωμένα πάνελ πολυουρεθάνης.

Αναφορικά με το κτίριο φυσικής ζύμωσης πρόκειται για διώροφο κτίσμα παραλληλόγραμμου σχήματος που λόγω της μορφολογίας και κλίσης του εδάφους το ισόγειο προς τα ΒΑ βρίσκεται σε υπόγειο επίπεδο και αντιστοίχως ο 1ος όροφος σε επίπεδο ισογείου.

Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων επιτυγχάνεται μέσω 4 μεταλλικών κλιμακοστασίων και 5 υδραυλικών ανελκυστήρων. Τα υπόλοιπα βοηθητικά κτίσματα (εστιατόριο, αποθήκη κ.λπ.) είναι ισόγεια και ποικίλων κατασκευαστικών προδιαγραφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις