Όταν διέρρευσε η είδηση έκανε αίσθηση: Η Apple τρέχει ένα πρότζεκτ κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση και συζήτηση αναμένεται ότι θα προκαλέσει η πληροφορία που δημοσιεύει το Bloomberg ότι ο τεχνολογικός κολοσσός απολύει την ομάδα Special Projects Group που εργαζόταν σε αυτό το σχέδιο, συνεπώς ότι ακυρώνεται η προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla.

Το πρόγραμμα απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά δεν «κούμπωσε» ποτέ με τη βασική δραστηριότητα της Apple, γεννώντας το ερώτημα πού θα απευθυνόταν η Apple για αυτό.

Οι πληροφορίες για τη φιλοδοξία της Apple να εισχωρήσει στον τομέα του αυτοκινήτου διέρρευσαν για πρώτη φορά το 2014 όταν ενέταξε στο δυναμικό της μηχανικούς αυτοκινήτων και άλλα ταλέντα από εταιρείες αυτοκινήτων.

Apple: Προκαλεί πανικό η ζήτηση του Vision Pro στην Ασία

Και ενώ ελάχιστα έγιναν γνωστά γύρω από τα σχέδια της Apple, η εταιρεία έτρεξε ένα πρόγραμμα με αυτόνομα αυτοκίνητα της Apple εξοπλισμένα με αισθητήρες και οδηγούς ασφαλείας που κινούνται στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Η ομάδα Special Projects Group της Apple είχε αρκετές αναδιοργανώσεις όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων του 2019, όταν οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά τμήματα.

Η Apple έχει και άλλα σχέδια που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού infotainment CarPlay, το οποίο η Apple λέει ότι είναι εγκατεστημένο στο 80% των νέων οχημάτων.

Το πρότζεκτ σε σχέση με το αυτοκίνητο ήταν μέρος μιας εσωτερικής προσπάθειας αναζήτησης τεχνολογιών που θα μπορούσε να αναπτύξει η εταιρεία με τεράστιες πιθανές αγορές.

Ορισμένοι από τους Ασιάτες ανταγωνιστές της Apple στα smartphones έχουν επενδύσει πολλά στον σχεδιασμό και την πιθανή κατασκευή αυτοκινήτων.

Η Xiaomi, κατασκευαστής smartphone Android, εξέδωσε ανακοίνωση για την κατασκευή ενός νέου EV τις προηγούμενες μέρες.

Η Foxconn, ο κύριος κατασκευαστής συνεργάτης της Apple, ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα.

Επισήμως, πάντως, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, δεν παραδέχθηκε ποτέ δημόσια αυτό το πρότζεκτ, αντίθετα το αναφέρουν ως εργασία σε «αυτόνομα συστήματα».

Ως μέρος της σιωπής της, η Apple δεν έχει περιγράψει τις δαπάνες σε σχέση με αυτό. Συνολικά, η εταιρεία δαπάνησε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη το 2023, μια αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο προϋπολογισμός Ε&Α της Apple περιλαμβάνει επενδύσεις σε νέο λογισμικό και δυνατότητες για τα υπάρχοντα προϊόντα της, όπως το iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green