Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρχικά, αλλά ο Nasdaq κατέρριψε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα, σημειώνοντας μάλιστα ισχυρά κέρδη, καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας πλέον αναδύεται ως η καλύτερη επιλογή στην προοπτική της μείωσης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 39.087 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,80% στις 5.136 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,14% στις 16.274 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 0,9%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,7%. Ο Dow υστέρησε, με πτώση σχεδόν 0,2%.

Ο κολοσσός των τσιπ, Nvidia, ο οποίος ηγήθηκε του τεχνολογικού ράλι σημειώνοντας άνοδο 260% τους τελευταίους 12 μήνες, σημείωσε νέα άνοδο σήμερα, της τάξεως του 3,5%, δίνοντας σημαντική ώθηση στον Nasdaq.

Την ίδια ώρα, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η αναμενόμενη στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας προς τις μειώσεις επιτοκίων που προβλέπονται για αργότερα το 2024, συνέβαλαν επίσης στην ανάκαμψη του Nasdaq από ένα δύσκολο 2022.

Ανησυχίες και στηρίξεις

Στο επίκεντρο όμως σήμερα ήταν και πάλι η περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp, η οποία έχασε 24%, αφού ανακοίνωσε την αλλαγή ηγεσίας και αποκάλυψε προβλήματα με τους εσωτερικούς ελέγχους του. Η τράπεζα έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 50% το 2024.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν ότι σε ρυθμιστική κατάθεση ενημέρωσε πως «εντόπισε σημαντικές αδυναμίες στους εσωτερικούς ελέγχους της που σχετίζονται με την εσωτερική αναδιάρθρωση δανείων». Η τράπεζα απέδωσε τα προβλήματα σε «αναποτελεσματικές δραστηριότητες εποπτείας, εκτίμησης κινδύνου και παρακολούθησης».

Ωστόσο, στηρίξεις υπήρξαν και από τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) που ανακοινώθηκαν χτες, καθώς είναι ένας βασικός δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve. «Είμαστε ακόμα σταθερά στο στρατόπεδο του αποπληθωρισμού και πιστεύουμε ότι η Fed θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο», σχολίασε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street